Viata intr-un studio de videochat – cum sa ai grija de tine

Share Button

Sa fii obosita si stresata nu este bine pentru nimeni, mai ales daca lucrezi intr-un domeniu cum e videochatul. Ceea ce este si mai rau este faptul ca efectele suprasolicitarii sunt variate si te pot ataca din diferite directii. Lucrul peste program este strans legat de cresterea nivelului anxietatii, un risc mai ridicat de depresie si chiar boli de inima. Nimic din toate astea nu suna distractiv, asa cum ar trebui sa fie munca intr-un studio de videochat.

videochat

Constientizarea nevoilor tale, a activitatilor care te streseaza si ceea ce poti face in privinta asta sunt vitale pentru a te asigura ca nu vei avea o cadere a spiritului.

Asculta-ti corpul si respecta ceea ce iti spune

Muschii iti sunt inflamati? Te-a apucat cascatul? A inceput stomacul sa iti ceara mancare si sa faca zgomote? Toate astea sunt semne cum ca ar trebui sa iei o pauza pentru a te ocupa de corpul tau. Desigur, este tentant sa ignori toate acestea, dar asta iti va efectua capacitatea de a face spectacole de videochat si de a socializa cu clientii. Corpul tau incearca sa iti indrepte atentia catre altceva, iar tu vei fi distrasa. Poti atenua aceste probleme printr-un program regulat de masa, pastrarea unui regim de somn si programarea pauzelor la interval regulate pe tot parcursul zlei. Cu toate acestea, uneori pus si simplu ai prea multe de facut si nu reusesc sa iti respecti programul propus. In acest caz, este bine sa te opresti din lucru si sa te ocupi de nevoile corpului tau. Munca intr-un studio de videochat nu este atat de restrictiva.

Stresul psihologic poate avea efecte nocive asupra sanatatii tale

Sa nu uitam despre efectele stresului psihologic. Aici este spatiul in care factorii de stres specifici postului pot fi gasiti. Totul de la a flirta cu potentialii clienti si de a pretinde ca esti interesata de fetisurile ciudate ale acestora, pana la comentariile neplacute ale unor utilizatori anonimi, toate acestea aduc la acumularea stresului. Acesta creste si mai mult oboseala mentala. Pentru unii oameni, simplul act de socializa cu ceilalti poate si consumator de energie.

Sa te ocupi de toate prostiile astea, tot timpul – fara pauza – poate duce la cresterea nivelului de anxietate, depresie acuta si te face sa te simti cu adevarat singura si instrainata. Fa-ti timp pentru nevoile psihologice in acelasi mod in care iti faci timp pentru nevoile fizice. Ar trebui sa te simti libera sa te opresti la orice moment dat si sa te relaxezi.

live chat online

Ce poti sa faci pentru a te relaxa? Ei bine, depinde de cum te simti. Poate esti doar obosita fizic. sau iti este foame. In acest caz ar trebui sa iei o pauza de 15 minute pentru a lua o gustare. Incearca sa eviti carbohidratii grei. Ai putea de asemenea sa faci cateva exercitii de intindere sau chiar sa inchizi camerele si sa dormi pentru o ora. Vei descoperi apoi ca te simti mult mai bine si ca poti performa cu mai multa usurinta. In ceea ce priveste stresul psihologic, incearca sa faci ceva care sa iti ocupe mintea si sa nu te faca sa te gandesti la munca. Spre exemplu, urmareste un episod dintr-un serial preferat (si ma refer DOAR la un episod), alege o activitate ce are legatura cu hobby-urile tale, fa o baie cu spuma si muzica, suna o prietena si povesteste cum iti merge pentru a-ti reaminti ca exista oameni in viata ta care te sustin.

Ia pauze la interval regulate

Acest lucru este valabil pentru orice loc de munca, indifferent cat de mult ti-ar placea. Este important sa iti acorzi timp pentru tine sa sa nu fii mereu in fata camerei de videochat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *