Tobogane pentru cei mici – Sanatate si socializare

Share Button

Sa te distrezi cu ajutorul unui tobogan dintr-un spatiu de joaca este o activitate care nu necesita prea multe ganduri si indemanare din partea copiilor, si ajuta la promovarea intregii stari de bine – de la alergare si urcare, pana la distractie si rasete. Puteti merge in aproape orice spatiu de joaca din lume si veti gasi cu siguranta diferite tipuri de astfel de aparate, dar mai ales copii dornici sa le foloseasca.

Prin natura lor, copiii se afla in cautarea adrenalinei si iubesc experientele care duc la limita superioara sentimentul de fericire. Pentru multi micuti, distractia pe aceste jucarii de exterior pentru copii este una dintre cele mai placute experiente pe care le vor avea in copilarie. Tobogane copii

Ce beneficii aduc pentru cei mici?

Joaca in aer liber este esentiala pentru a invata. Prin utilizarea echipamentelor din spatiile de joaca – cum ar fi toboganele – copiii pot invata cateva lectii de viata foarte valoroase, cum ar fi sportivitatea, rezolvarea problemelor si obtinerea unor lucruri impreuna cu altii. Mai exista insa si alte beneficii:

Promoveaza exercitiul: Cu atat de multi copii in zilele noastre care joaca jocuri video si stau ore lungi in fata monitoarelor si ecranelor, e nevoie de cat mai multa miscare sanatoasa. Echipamentele spatiilor de joaca din aer liber necesita forta fizica din partea copiilor pentru a le folosi (de ex. urcarea in timp ce gravitatea ii trage in jos). Miscarea repetitiva a acestui ciclu de asemenea le permite intarirea oaselor, construirea musculaturii si dezvoltarea fortei in partea de sus si jos a corpului. Jucatul pe tobogane de asemenea creste rata metabolica a unui copil si este un antrenament cardiovascular sanatos.

Aer curat: In afara exercitiului fizic, mai exista si alte beneficii, cum ar fi simplul faptul ca este in aer liber de unde copilul poate obtine o doza importanta si sanatoasa de vitamina D. De asemenea ajuta la construirea sistemului imunitar prin expunerea la murdarie, noroi si alte tipuri de bacterii din aer liber care ajuta la intarirea sistemului imunitar. In ziua de azi este de dorit sa oferim micutilor cat mai multe oportunitati atractive pentru a inchide electronicele, si sa-i invatam sa se distreze in aer liber.

Jucarii exterior copii

Incredere in sine: In final, distractia la tobogane permite copilului sa exploreze, sa isi foloseasca imaginatia si mai ales ii incurajeaza sa fie increzatori in sine. Necesita curaj din partea unui copil sa se urce in varful unui tobogan inalt si sa alunece in jos spre finalul acestuia, in mod special in primele dati cand il utilizeaza. Pentru tinerii care sunt timizi sau se simt intimidati, sa treaca peste aceasta provocare le ofera acestuia un mare plus cand vine vorba de increderea in sine.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *