Situatii in care s-ar putea sa ai nevoie de servicii reparatii parbrize

Share Button

Vrei ca masina ta sa arate bine oriunde mergi. La urma urmelor, o masina curata, bine intretinuta, functioneaza mult mai bine ca una murdara si deteriorata. Cu cat masina ta arata mai bine, cu atat vor fi mai mici cheltuielile pentru reparatii parbrize.

Dar, in ciuda eforturilor tale, masina sufera mici deteriorari in fiecare zi. Poate treci peste denivelari de reducere a vitezei prea repede, zgariind dedesubtul masinii, sau poti zgaria vopseaua cu cheile in timp ce incerci sa nimeresti incuietoarea. Pietris sau moloz poate zbura in parbrizul tau, provocand fisuri, situatie in care s-ar putea sa ai nevoie de servicii de reparatii parbrize.

reparatii parbrize

Avarierea prabrizului se intampla des, asa ca te poti simti frustrat de fiecare data cand vezi o noua fisura sau ciobitura. Iata o scurta privire de ansamblu asupra a ceea ce cauzeaza deteriorarea parbrizelor pentru a va putea feri, si, de asemenea, un ghid despre ce tipuri de reparatii parbrize pot fi realizate de experti.

Cauzele deteriorarii parbrizelor

Multi factori pot cauza deteriorarea parbrizelor, dar daca stii ce situatii sa eviti, te poti feri de repararea parbrizului atat de des.

  1. Condusul pe drumul de pietris

Cand conduci pe un drum acoperit cu pietris, masina ta poate il azvarli in caroserie sau parbriz. Totusi, majoritatea pietrelor vin de la masina din fata ta, motiv pentru care ar trebui sa pastrezi o distanta sigura intre tine si masina din fata.

Chiar si un drum normal poate sa aiba pietris pe el. Fi atent la pietrisul si molozul care zboara de pe drum, din spatele altor soferi. In acest caza, incearca sa conduci cu o viteza redusa adecvata manevrelor de evitare necesare.

  1. Instalare precara

O instalare precara face parbrizul sa nu fie fixat bine, ceea ce inseamna ca el vibreaza atunci cand vantul bate, sau mergi cu viteza pe autostrada. Vibratiile vor duce la craparea parbrizului. Mecanicul tau ar trebui, cel mai probabil, ori sa il repozitioneze, ori sa il inlocuiasca, pentru a opri vibrarea.

  1. Accidentele

Stiai deja ca accidentele de masina iti pot sparge parbrizul – sa nu mai mentionam, restul masinii. Totusi, accidente mai mici pot, de asemenea, sa produca daune. Copiii care se joaca in curtea ta pot sa loveasca parbrizul accidental, cu mingea sau in jocurile lor cu pietre. Evitati aceasta problema parcand masina in garaj.

  1. Schimbarile de temperatura

Daca temperaturile se schimba drastic in zona in care locuiti, pregatiti-va sa cheltuiti multi bani pe repararea parbrizului. Temperaturile foarte mici sau foarte mari fac sticla sa se contracte sau sa se dilate. Avand in vedere ca sticla incalzeste maginile mai rapid decat mijlocul, parti diferite ale geamului se vor contracta si dilata la momente diferite.


parbriz deteriorat

Daune care pot, sau nu, sa fie reparate

Te poti panica in momentul in care parbrizul se crapa sau se ciobeste, gandindu-te ca va trebui sa platesti multi bani pentru a-l inlocui. Totusi, nu trebuie intotdeauna sa il inlocuiesti. Daca stricaciunile indeplinesc criteriile listate mai jos, va trebui doar sa il duci la reparat:

  • Ciobituri mai mici de 2.5 cm diametru;
  • Sparturi stelate nu mai mari de 3.8 cm in diametru;
  • Combinatii de crapaturi si ciobituri mai mici de 3.8 cm in diametru;
  • Gropi de suprafata, diametru mai mic de 0.3 cm.

Multe din avariile parbrizului, cum sunt crapaturile de pe margine, sau ciobiturile facute de pietre, se pot intinde rapid pe toata suprafata parbrizului si nu mai pot fi reparate. Daca nu reparati rapid avariile listate mai sus, acestea se vor intinde, de asemenea. Asa ca nu amana reparatiile. Suna-ti mecanicul sau expertul sticlar local pentru a afla optiunile posibile pentru reparatii parbrize.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *