Simtiti miros de plastic sau izolatie electrica arsa in masina?

Share Button

Daca simtiti miros de plastic sau de izolatie electrica arsa in timp ce conduceti, ar trebui sa incetati imediat sa conduceti masina. Acesta este un semn sigur al unei defectiuni electrice sau al unui scurtcircuit, mai ales daca apare alaturi de lumini slabe, sigurante arse si probleme de pornire a masinii.

Remorcati masina la un electrician bun de automobile pentru diagnosticare si reparare. Evitati sa conduceti, deoarece va puteti deteriora si mai mult vehiculul, rezultand in costuri mai mari de reparatii. In continuare va prezentam 4 tipuri comune de miros de ars de la masina:

1. Cauciuc ars

Acesta este un indiciu semnificativ ca motorul masinii functioneaza de mult timp. Mai jos sunt motivele specifice pentru care masina Dvs are un miros de cauciuc:

  • Problema la ambreiaj;
  • Problema la cureua de transmisie;
  • Problema cu scurgeri de ulei;
  • Problema cu scurgeri de lichid de racire. Reparatia aerului conditionat al vehiculului trebuie efectuata rapid, daca apare o problema de scurgere a lichidului de racire.

2. Plastic ars

Apare de obicei dupa pornirea ventilatorului si a incalzitorului din masina. Mai jos sunt motivele specifice pentru care masina Dvs are un miros de plastic ars:

  • Miros de la incalzitor;
  • Problema de scurtcircuit electric

A cere ajutorul unui tehnician pentru reparatii auto electrice ar fi un lucru perfect de facut. Daca simti mirosul de plastic care arde in masina, atunci este nevoie sa efectuati rapid o reparatie electrica si electronica pentru a evita probleme majore la utilizarea masinii.

3. Ulei ars

Aceasta problema apare atunci cand uleiul din evacuare se scurge. Sa aruncam o privire la cateva cauze de mai jos:

  • Schimbarea uleiului. Asigurati-va ca schimbarea uleiului este facuta corect pentru a feri de aceasta problema. De asemenea, spalarea lichidului va fi efectuata de un mecanic auto profesionist.
  • Problema pierderii de ulei pe la filtru;
  • Problema de deteriorare a dopului de ulei;
  • Garnituri defecte.

Pentru aceste cazuri, trebuie sa consultati experti in electrica si electronica auto precum cei listati in catalogul www.electricianauto.net, sau sa directionam masina catre centrul de garantie. De asemenea, reparatiile si intretinerea corespunzatoare trebuie efectuate in mod regulat pentru a mentine sanatatea masinii dvs., iar proprietarii de masini sunt sfatuiti sa inteleaga bine sistemul de alimentare al masinii.

4. Covor ars

De obicei, se intampla atunci cand o masina are nevoie de reparatii la frana. Franele pot emite miros de ars de masina si, daca se intampla acest lucru, este de obicei necesara inlocuirea placutelor de frana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *