Sfaturi pentru tractare si salvare pe perioada iernii

Share Button

Te trezesti intr-o dimineata friguroasa de iarna, te uiti pe fereastra si nu vezi altceva decat o dezordine alba si inzapezita. „Minunat”, iti spui, „va fi o provocare sa ajung la timp la locul de munca”. Te urci in masina si pleci. La cateva strazi distanta, derapezi si plonjezi direct intr-un sant. Acest scenariu nefericit este o realitate care nu poate fi intotdeauna evitata.

Intr-adevar, masina este blocata in zapada si acum este momentul sa apelezi compania locala de tractari auto. Exista cateva companii de tractare care pot gestiona aceasta sarcina, insa exista cateva lucruri pe care trebuie sa le ai in vedere si alte cateva pe care trebuie sa le faci pentru a usura situatia.

Esti constient ca nu probabil esti singura persoana care a derapat in sant in ziua respectiva, asadar fii pregatit sa astepti sosirea serviciului de tractare.

Este o idee buna sa ai un kit de supravietuire in masina. Un telefon mobil este un accesoriu standard in zilele noastre, asadar vom presupune ca ai unul la dispozitie.

Portalul Tractari-auto.info trece in revista elementele pe care ar trebuis a le contina kitul tau de supravietuire:

  • O patura sau chiar un sac de dormit;
  • O lanterna si o lumanare pentru caldura (important: trebuie sa deschizi usor geamul cand folosesti lumanarea, pentru a evacua emisiile toxice);
  • O pereche suplimentara de manusi, cizme de iarna si o caciula calduroasa;
  • O sticla de apa pentru tine sau pentru radiator, daca se supraincalzeste;
  • Un baton energizant.

In plus, recomandam ca pe parcursul sezonului de iarna sa ai cel putin un sac de 25 kg cu sare sau nisip pentru pisici in portbagaj. Greutatea suplimentara este utila pe drumurile alunecoase, iar sarea sau nisipul pot fi plasate sub roti pentru tractiune. In anumite situatii, acest lucru te poate ajuta sa nu ramai blocat si sa nu fii pus in situatia de a apela la serviciile unei autoutilitare de tractare.

De asemenea, este o idee buna sa ai asupra ta conuri rutiere portocalii sau semnale luminoase pentru a atentiona ceilalti participanti la trafic sa incetineasca in imediata apropiere. Nu exista nimic mai rau decat alte masini care apar in cosmarul tau, lovindu-ti masina blocata. Am fost personal martor al unor situatii in care patru sau cinci masini au fost lovite si avariate la un loc. Acest tip de situatie este costisitor pentru companiile de asigurari si este complet evitabil.

Foloseste avariile pentru a atentiona vehiculele care se apropie daca nu detii conuri sau semnale luminoase.

Daca esti nevoit sa astepti in masina sosirea autoutilitarei de tractare si crezi ca ar putea exista posibilitatea ca un alt vehicul sa te loveasca, poarta centura de siguranta pentru protectie in cazul in care are loc acest eveniment. Daca vremea permite, paraseste masina si indeparteaza-te de orice potential pericol.

Utilizeaza serviciile celei mai bune companii pe care o poti gasi si vei fi fericit ca ai facut acest lucru, pentru banii pe care ii economisesti! Apelarea companiei de tractare care are cea mai mare reclama in cartea de telefoane nu este neaparat cel mai intelept lucru pe care il poti face.

(Visited 3 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *