Sfaturi esentiale pentru facutul patului

Share Button

De la elementele de baza ale asternuturilor pana la aranjarea paturilor in diverse moduri decorative, exista mai multe componente ce trebuie sa fie luate in considerare inainte de a cumpara lenjerie de pat. Din moment ce ne petrecem atat de mult timp cu dormitul si relaxarea in paturile noastre, este foarte important sa alegem o lenjerie de pat care satisface atat stilul cat si confortul de care dumneavoastra aveti nevoie. Am compilat mai jos o lista de elemente de lenjerie de pat si sfaturi pentru a obtine satisfactia binemeritata.

Dimensiunea asternuturilor

Inainte de a cumpara orice tip de lenjerie de pat, este important sa se cunoasca dimensiunea saltelei, astfel incat sa puteti achizitiona cearsafuri si lenjerie de pat care se vor potrivi. Cele mai comune dimensiuni de paturi sunt: 90 x 190/200 cm (Twin), 135/140 x 190 cm (Full), 150/160 x 200 cm (Queen Size), 180/190 x 200 cm (King SIze), si 180 x 210 . Nu conteaza ce dimensiune are salteaua, de asemenea, este important sa se tina cont de faptul ca saltele pot varia in grosime de pana la 20 cm .

De multe ori, poate fi mai usor de gasit cearsafuri pentru paturi marimile twin, queen si king. Mai greu se gasesc insa dimensiuni king-size si rege California, in tara noastra si chiar prin Europa nefiind uzuale aceste dimensiuni.

Stiati ca: Puteti cumpara un cearsaf full-size in locul unuia de dimensiune Queen Size, aceasta fiind o optiune prietenoasa cu portofelul dumneavoastra si va fi mai putin material de agatat pe marginea patului.

Sfat! Depozitati cearsafurile intr-o zona rece, uscata, cum ar fi un dulap sau un sertar. Pentru a preveni ingalbenirea lor, acoperiti sertarele cu hartie absorbanta fara acid, ne sfatuiesc cei de la www.lenjerii-de-pat-online.ro.

Toppere de saltea

O saltea foarte subtire, de asemenea, cunoscuta sub numele de topper, protejeaza salteaua de la alergeni, cum ar fi praf si transpiratie. Gasirea unui astfel de topper depinde de grosimea si dimensiunea saltelelor existente, iar materialele de topper includ bumbac, lana, si latex. De obicei, sunt lavabile la masina si sunt mai subtiri si matlasate. Un topper dintr-un strat de latex este o optiune mai durabila, fiind rezistent la praf si mucegai.

Stiati ca: Potrivirea este cel mai important factor in alegerea unui topper de saltea. Pentru a va asigura ca se va potrivi, asigurati-va ca stiti adancimea saltelei. Adancimea saltelelor comune variaza intre 14 si 30 de cm.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *