Sfaturi de extra-sezon pentru fermieri

Share Button

Venirea iernii nu inseamna ca a venit timpul pentru fermieri sa se relaxeze. Daca sunteti fermier, exista o multime de lucruri pe care le puteti face in timp ce asteptati ca vremea sa se incalzeasca. Acesta este momentul sa incepeti sa va pregatiti pentru urmatoarele sezoane de plantare si recoltare.

Examinati-va datele

Sezonul trecut in mod normal ati strans o multime de date in timp ce va recoltati campurile si prelucrati culturile. Acum, este timpul sa va uitati cu adevarat la aceste date. Aflati ce a functionat si ce nu a functionat, si conturati cateva teorii cu privire la motivele din spatele acelor rezultate, pentru a putea invata din ceea ce ati adunat. S-ar putea sa descoperiti ca unele dintre experimentele pe care le-ati efectuat in unele domenii au functionat mai bine decat altele. Poate ca exista semnale pe care le trimite solul dvs. despre cum ar trebui sa va ajustati optiunile de plantare. De asemenea, puteti continua sa efectuati teste pentru a aduna si mai multe informatii. Acest tip de informatii va poate spune ce trebuie sa stiti despre ferma dvs. si ce schimbari ati putea face.

Intretinerea echipamentelor de recoltare

Acum, cand echipamentul dvs. de recoltare este depozitat, veti dori sa va alocati ceva timp pentru a inspecta cu adevarat fiecare masina. Chiar daca ati facut acest lucru inainte de a le lasa deoparte pentru iarna, este momentul sa abordati oricare dintre lucrurile ingrijoratoare pe care le-ati observat, dar nu ati avut timp sa va ocupati de ele. Toate masinile dvs. si alte echipamente mari ar putea avea nevoie de ceva lucru inainte de a fi gata pentru sezonul viitor. In acest fel, nu va trebui sa intarziati sau sa intrerupeti munca atunci cand conteaza cel mai mult, observa cei de la site-ul www.tractoraseonline.ro.

Reparati alte structuri importante

Aruncati o privire la unele dintre cladirile in care va pastrati masinile, animalele si alte obiecte importante. Sunt la indemana? Daca nu, acum este momentul sa le remediati, in special orice adaposturi pentru animale pe care le-ati putea avea. Iarna va fi lunga pentru ele, asa ca asigurati-va ca au o multime de spatiu, si ca sunt bine hranite si hidratate.

In Romania temperaturile de iarna in ultimii anii nu mai sunt asa scazute ca acum cateva decenii, dar daca vedeti ca vine front rece, pregatiti-va conductele de apa pentru aceasta vreme extrema. Pastrati furajele si fanul uscate pentru a evita mucegaiul, si acoperiti orificiile pe care le vedeti in structura, astfel incat sa nu patrunda aer rece.
Culturi de iarna in crestere

In Romania esita destul de multe parti ale tarii care au parte de ierni destul de blande. Acest lucru ar putea fi putin rece pentru noi, dar in lumea agriculturii, este perfect pentru cresterea continua a culturilor. Veti dori sa luati ceea ce stiti despre solul dvs. si sa gasiti recolte bune de iarna pentru a creste in timp ce asteptati sa se intoarca lunile mai calde. In partile sudice ale tarii puteti chiar incerca sa cultivati unele fructe tropicale, cum ar fi portocalele si grapefruitul.

Faceti upgrade echipamentului curent

Iarna este, de asemenea, un moment excelent pentru reevaluarea unora dintre echipamentele dvs. actuale. Unele masini probabil le veti putea pastra, dar altele ar putea fi uzate, sau poate sunt depasite. Cu multe reprezentante care se reaprovizioneaza cu echipamente noi in aceasta perioada – cum ar fi echipamente de recoltare, poate este momentul sa incepeti sa cautati masini noi si upgrade-uri noi, si chiar echipamente despre care stiti ca vor fi utile pentru sezonul urmator.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *