Se pot face bani din fier vechi?

Share Button

Se vand stiri proaste – asa ca se intelege de ce, de fiecare data cand fierul vechi ajunge pe prima pagina, se datoreaza faptului ca cineva a extras ilegal metalul de pe caile ferate, a sustras cablurile sau a indepartat capacele de canalizare – toate acestea pentru a face rapid niste bani.

Dar sa te ocupi cu comertul de fier vechi nu ar trebui sa aiba o conotatie negativa din cauza catorva persoane lacome. Colectorii de fier vechi sunt reciclatori obisnuiti! Acestia ne ajuta sa protejam mediul inconjurator prin salvarea materialelor nedegradabile de la groapele de gunoi – garantandu-ne ca metalele vor fi utilizate din nou si din nou.

Colectorii de fier vechi beneficiaza de stabilirea propriilor ore de lucru, de a lucra cu norma intreaga sau cu jumatate de norma pentru a se potrivi nevoilor lor. Aceste aranjamente de lucru flexibile pot le pot permite un al doilea loc de munca, angajamente familiale sau studii. Costurile de deschidere pot fi destul de modeste pentru ceva ce poate deveni o afacere foarte profitabila. Dar exista pasi care trebuie luati in considerare inainte de hoinari pe strazi in cautarea unei comori.

Cum sa deveniti un comerciant autorizat de fier vechi

Pentru a colecta fier vechi, trebuie sa va inregistrati la consiliul local si sa obtineti o licenta mobila de colector. Aceasta licenta trebuie reinnoita la fiecare trei ani si trebuie achitata o taxa de licenta. Licenta de colectionar mobil trebuie sa fie lizibila si afisata pe orice vehicul utilizat in afacerea dumneavoastra de colectare a deseurilor metalice.

De asemenea, aveti responsabilitatea de a pastra evidente amanuntite ale tuturor tranzactiilor dumneavoastra – inclusiv colectarea, vanzarea si eliminarea – pentru a va proteja de activitati ilegale ale altor colectori de fier vechi necinstiti.
Nerespectarea unei licente de colectionar mobil valabile ar putea duce la o amenda substantiala, iar operatiunile ilegale pot duce la amenzi suplimentare si la inchisoare.

“Aurul” din deseurile metalice

Dupa ce ati achizitionat licenta de colector mobil si ati gasit metoda de transport, trebuie sa stiti unde sa cautati fier vechi. O autorizatie nu va ofera acces nelimitat la schipuri, santiere de constructii si gunoaie abandonate pe marginea drumului. Familiarizati-va cu practica adecvata pentru a evita sanctiunile pentru colectarea neadecvata a fierului vechi.

Cautarea in tomberoane

Casele cu schipuri, schele sau dovezi evidente de renovare ar putea fi locatii privilegiate pentru colectarea fierului vechi. Cautarea fierului vechi cutreierand pe strazi poate necesita mult timp, dar veti incepe sa va formati o retea de contacte si sa identificati punctele importante in care se afla fier vechi.

Dar fiti atenti pe unde cautati! S-ar putea sa credeti ca ati descoperit o comoara de fier vechi, cu deseuri metalice grele lasate pentru a fi colectate – dar cautatul prin gunoiul altora va poate face sa aveti probleme cu o amenda sanatoasa de platit. Asigurati-va ca cereti permisiunea proprietarului inainte de a sari pe prada si nu intrati niciodata intr-o proprietate privata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *