Raft plastic – solutia pentru a organiza camera copilului

Share Button

Sloganul unei batalii vechi de cand lumea – “Fa curat in camera”!  Sau “Nu mai arunca lucrurile pe jos” – foloseste cutiile de depozitare sau un raft plastic? De cate ori trebuie sa repeti acest lucru inainte ca cineva sa te asculte? Curatenia de primavara sau inceputul unui nou an scolar aduc in prim plan acesta problema – dezordinea din camera copuluilui tau. Desi ai incercat mai multe variante, cum ar fi sa cumperi organizatoare sau sa instalezi un raft plastic, tot nu ai reusit sa castigi acesta batalie. Iata cateva idei de a organiza spatiul si de a armoniza camera copilului tau.

raft plastic

Priveste din prisma copilului

Coboara pana la nivelul ochilor copilului pentru a putea ajuta mai bine sa se organizeze. Observa spatiul, mobilierul si obiectele din camera din punctul lui de vedere. Acest lucru iti poate oferi surprize foarte mari. Sistemele de organizare si mobilierele adresate adultilor nu raspund nevoilor unui copil. Usile pliante nu sunt foarte recomandate deoarece copii isi pot prinde degetele, iar daca sunt impinse de jos pot iesi de pe sine. Tijele de agatat umerase sunt prea sus, iar umerasele de obicei sunt prea mari pentru hainele copiilor. Cutiile traditionale de jucarii devin doar depozite de jucarii stricate, amestecate si imprastiate.

Pentru a organiza camera copilului, solutiile trebuie sa se potriveasca acestuia. Daca ai copii mici, elimina usile in totalitate. Coboara tijele de agatare a dulapurilor si cumpara umerase speciale pentru imbracaminte de copii. Foloseste un raft plastic pentru a aranja jucariile, si cutii de depozitare deschise pentru sosete si lenjerie de corp. Pentru a organiza camera copilului trebui sa iei in considerare care sunt eforturile pe care acesta le poate depune.

Implica copilul in procesul de organizare

Rezista tentatiei de a face singur/a curat. Cu amenintari de genul “Vei pastra camera curata asa cum am lasat-o eu!” nu te adresezi problemei in sine: trebuie sa inveti copilul cum sa se organizeze si cum sa isi intretina camera. Ca si ghid al sau, trebuie sa vezi care metode functioneaza sau care nu, ce este important pentru el, care sunt problemele de care se loveste si de ce vrea sa se organzeze. Fiind partenerul copilului tau, vei avea o sansa mai buna de elabora un sistem de organizare pe care acesta sa il respecte. Atunci cand sunt implicati in proces, copii inteleg mai bine logica organizarii si mentinerii camerei.

Sorteaza, depoziteaza si simplifica

Este un mister: cum pot incapea atatea lucruri intr-o astfel de camera! Camerele de copii sunt de obicei mici, impartite si nu dispun de foarte mult spatiu de depozitare. Cu toate acestea, camerele gazduiesc haine pentru toate sezoanele sau care au ramas mici, foarte multe jucarii, si chiar si obiecte din alte camere. Copii nu pot fi organizati daca dulapurile sunt inghesuite, sertarele umplute pana la refuz, iar jucariile acopera orice spatiu liber de podea. Copilul tau chiar poarta toate cele 15 tricouri ingramadite in sertar? Pentru copii mai mici, raspunsul ideal este o “biblioteca” de jucarii. Foloseste cutii de depozitare sau saci de gunoi pentru a strange din jucarii si a le pune intr-un spatiu special. Celelalte jucarii le poti aranja frumos pe niste rafturi plastic in camera copilului. Copii mai mari pot folosi rafturile mai ridicate pentru a depozita obiectele. Foloseste cutii de depozitare transparente pentru ai identifica mai usor continutul.

Organizeaza de jos in sus

Tine cont de statura mai scunda a copilului tau, si organizeaza camera de jos in sus. Jucariile si obiectele cele mai folosite trebuie depozitate pe rafturi plastic joase, in sertarele inferioare sau chiar pe podea. Rafturile mai inalte sunt destinate pentru obiectele folosite cu o frecventa mai scazuta. De jos in sus, ursuletul cel mai iubit ar trebui sa fie pe podea pentru a avea acces la el tot timpul, in timp ce colectia de ursuleti scumpi de la bunica trebui depozitata pe un raft plastic la o inaltime de 1.60 m.

Organizarea camerei copilului tau se poate dovedi a fi o treaba simpla daca iti implici copilul in proces si te folosesti de multitudine de cutii de depozitare si un raft plastic in mod creativ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *