Poate un dealer auto sa inlocuiasca parbrizul?

Share Button

In special pentru masinile noi, proprietarii se intreaba adesea daca un dealer auto poate face reparatii. Da, ei pot; desi, in majoritatea cazurilor, nu exista niciun avantaj sa inlocuiti un parbriz la dealer, mai degraba decat la un specialist in sticla auto.

Nu este intotdeauna usor sa stii la cine sa apelezi sau in ce companie sa ai incredere pentru a-ti repara masina. Nu vrei sa-ti faci griji cu privire la detalii, vrei doar sa faci treaba corect. Reparatia si inlocuirea parbrizului nu face exceptie. Exista doua optiuni diferite pentru instalarea unui nou parbriz – un specialist in sticla auto sau un dealer – dar avantajele sunt in mare parte aceleasi. Mai jos, trecem in revista principalele diferente dintre serviciul oferit si factorii de care trebuie sa luati in considerare atunci cand decideti cum sa il inlocuiti.

Dealer auto

Reprezentantele de masini noi pot inlocui geamurile si parbrizele deteriorate. Ele lucreaza exclusiv cu sticla OEM comandata de la producatorul vehiculului.

Specialist in sticla auto

Companiile de sticla auto ofera o gama larga de servicii pentru proprietarii de masini. Repara fisurile, inlocuiesc geamurile laterale si din spate si instaleaza parbrize noi. Serviciile pot fi efectuate rapid in service sau puteti solicita inlocuirea parbrizului la adresa – pentru ca munca sa fie efectuata convenabil la domiciliul sau la locul de munca.

In cine ar trebui sa am incredere pentru inlocuirea parbrizului?

Exista cateva diferente pe care ar trebui sa le luati in considerare atunci cand decideti la cine sa apelati pentru inlocuirea parbrizului. Dupa cum veti vedea, specialistii in sticla auto ofera avantaje in ceea ce priveste pretul mai mic si serviciile mobile convenabile. In ceea ce priveste tipul de parbriz instalat, compatibilitatea cu sistemele avansate de asistenta a soferului si acoperirea de asigurare, inlocuirea de catre dealer sau magazinul de parbrize sunt foarte comparabile.

Cost

Primim o multime de intrebari despre cat costa inlocuirea unui parbriz. Pretul este o preocupare pentru majoritatea proprietarilor de masini. Estimarile pietei arata in general ca un dealer poate percepe cu 300-1000 de lei mai mult decat specialistii in sticla auto. Acest lucru este valabil pentru orice marca si model de masina, atat pentru masini economice, cat si pentru marcile de lux.

De ce costa mai mult sa schimbi parbrizul la o reprezentanta? De fapt, unele dealeri subcontracteaza lucrari de inlocuire catre servicii mobile de sticla, care finalizeaza lucrarile la fata locului. Apoi, dealer-ul majoreaza costul final al inlocuirii parbrizului pentru proprietarul masinii.

Tip de sticla

Diferenta de pret dintre o dealer si un service de parbrize se datoreaza in mare parte tipului de sticla instalat. Dealerii trebuie de obicei sa taxeze mai mult pentru a acoperi costul echipamentului original fabricat (OEM). Un parbriz OEM este produs de furnizorul original si este identic cu cel care a fost instalat pe noua masina, mentioneaza situl web www.reparatiiparbrize.net. Cu toate acestea, de cele mai multe ori, un parbriz aftermarket este la fel de bun ca unul OEM.

Service-urile de parbrize ofera avantajul de a putea instala fie sticla OEM, fie aftermarket. Clientii pot solicita ca parbrizul sa fie comandat de la producatorul original sau pot opta pentru varianta mai putin costisitoare. Sticla aftermarket este realizata pentru a indeplini aceleasi standarde de calitate si siguranta pe care le cere sticla OEM. Daca producatorul dumneavoastra de automobile recomanda utilizarea parbrizelor de schimb OEM, atat un dealer, cat si un atelier specializat de reparatii de sticla pot comanda tipul de parbriz corect de la producator.

Comoditate

Doar un atelier specializat in repararea geamurilor auto poate oferi servicii de urgenta si la fata locului. Pentru unii clienti, confortul si timpul economisit cu serviciile mobile de sticla sunt un motiv suficient pentru a face alegerea simpla.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *