Planificati sa cumparati mobila sh?

Share Button

Daca va pregatiti sa cumparati mobila second hand, iata in continuare 7 sfaturi care va vor fi de ajutor in a alege piese de calitate si a evita probleme nedorite:

1.) Incercati mobilierul inainte de a-l cumpara

Indiferent daca achizitionati mobilier la mana a doua de pe OLX sau dintr-o vanzare din garaj / proprietate, „probati” mobilierul inainte ca banii sa schimbe proprietarul. Deschideti sertarele in dulapuri, stati pe scaune si sprijiniti-va pe mese. Daca un articol a fost deteriorat, trebuie sa confirmati ca este inca intr-o forma satisfacatoare pentru a incepe sa-l utilizati acasa. Chiar daca este deteriorat, asigurati-va ca aveti incredere ca dumneavoastra sau altcineva il puteti remedia si platiti in functie de starea piesei.

2.) Aveti incredere in simturile dumneavoastra atunci cand cumparati mobila sh

Mobilierul care a fost in casa altcuiva poate avea mirosurile proprietarilor din trecut, aminteste website-ul www.mobila-second-hand.ro. Atunci cand cumparati mobila, luati in considerare acest lucru in decizia dumneavoastra. Unele mirosuri pot fi eliminate, in timp ce altele, precum cele de la animalele de companie si mirosurile de fum, nu. Nu va indragostiti atat de mult de piesa incat sa uitati ca acest lucru va face parte din casa si familia dumneavoastra pentru urmatorii ani.

3.) Saltelele second-hand pot adaposti germeni

Desi sunt tentante, saltelele second-hand nu sunt recomandate sa fie folosite inca o data. Saltelele pot adaposti germeni, bacterii si virusi pe care nu ii puteti vedea. Daca aveti nevoie de o saltea si nu va puteti permite sa cumparati una noua, luati in considerare cumpararea unei saltele futon sau a unei saltele cu aer pana cand va puteti permite una traditionala.

4.) Re-tapitarea poate economisi bani

Se poate ca mobilierul vechi si demodat sa fi fost construit cu componente structurale de calitate si ar putea avea nevoie doar de un „lifting facial”. Asemanator cu renovarea unei case mai vechi, mobilierul a fost realizat in urma cu ani de zile cu o manopera mai buna si produse de calitate. In loc sa treceti peste un scaun cu aspect vechi dintr-un magazin de antichitati, ganditi-va la potentialul pe care il are si la economiile de bani pe care le faceti daca nu cumparati o piesa de mobilier noua.

5.) Acordati atentie sistemului de sustinere al canapelelor

Canapele nu sunt lucrate egal in constructia lor interioara. Aveti grija la suportul de plasa sau la bilutele din poliester expandat pentru pernele canapelei. Nu vor dura mult. In schimb, optati pentru o constructie de suport legata manual si perne care sunt umplute cu pene de puf sau spuma.

6.) Mobilierul laminat si din furnir poate fi frumos

Nu renuntati la mobilierul din furnir si la cel laminat doar pentru ca nu este din lemn masiv. Verificati daca furnirul este lipit la placile aglomerate sau daca suportul material este fix. In functie de locul in care veti utiliza piesa de mobila sh, mobilierul laminat poate suporta mai mult abuz si uzura zilnica decat lemnul. De multe ori laminatul poate fi lipit inapoi daca se desface, dar fiti atent la piesele care au parti mari nelipite.

7.) Mobilierul din lemn puternic va tine mai mult daca va fi ingrijit

Lemnele de esenta tare – cum ar fi stejarul si artarul – fac un mobilier rezistent si durabil. Atunci cand cumparati mobilier sh din lemn, in special canapele, stati departe de rasinoase, cum ar fi cheresteaua de pin. Pinul este mai bun pentru piesele care nu trebuie sa reziste la greutate si presiune pe o perioada lunga de timp. Uitati-va la tipurile de lemn atunci cand va ganditi sa cumparati o piesa second-hand care sa tina.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *