Organizarea unui dulap metalic ieftin

Share Button

De la un dulap metalic ieftin pana la unele atat de mari incat sa poti merge prin ele, aproape fiecare dormitor vine echipat cu un dulap. In timp ce nu exista doua sunt la fel, mentinerea ordinii este un obstacol pentru multi. Un organizator a impartit cu noi sfaturi pentru cucerirea dezastrului dintr-un dulap prin reducerea la minim a aglomerarii si maximizarea spatiului disponibil. Solutii care economisesc timp si bani si sunt elegante, iata cum poti sa face ordine, astfel incat sa poti tine evidenta a ceea ce ai:

dulap metalic ieftin

1 Creaza zone

Primul pas este sa iti dai seama ce urmeaza sa pui in dulap. Uita-te la tot ceea ce ai si organizeaza-te in functie de necesitatile tale. Ai multe lucruri care sunt lungi si trebuie agatate,  precum ar fi rochii? Unde aranjezi pantalonii? Imparti dulap cu cineva? Prin evaluarea modului in care vei folosi acest spatiu, poti crea zone pentru a-ti da seama ce tip de dulap metalic ieftin ai nevoie … de la rafturi pentru pantofi pana la sertare.

2 Arunca tot ce nu folosesti

In cazul in care nu ai folosit ceva in ultimii doi ani si nu are nici o valoare intrinseca, scapa de ea sau doneaz-o in scopuri caritabile. Sfatul unui organizator profesionist, care a vazut zeci de dulapuri de-a lungul anilor este sa nu pastrezi nimic din ce nu folosesti, indiferent daca este nou sau nu. Optzeci la suta din ceea ce se pastreaza, niciodata nu va folosi – folosesti doar douazeci la suta iar restul doar atarna acolo in dulap.

3 Utilizeaza fiecare centimetru de spatiu

Niciun centimetru patrat dintr-un dulap metalic ieftin nu ar trebui sa treaca neobservat. Multe dulapuri sunt proiectate prost, si de multe ori, spatiile de sus si de jos nu sunt utilizate in mod corespunzator sau deloc. Ca o regula de aur, elementele cele mai utilizate ar trebui sa fie depozitate la vedere, cele utilizate mai putin sa fie jos, iar cele mai rar folosite ar trebui puse sus. Pentru a maximiza potentialul spatiului, trebuie sa fii atent la durabilitate si flexibilitate. Uite-te dupa un model care, dupa instalare, poate fi utilizat in diverse moduri si se poate schimba odata cu tendintele. Organizatorul sugereaza folosirea unor produse cu metal acoperit cu crom, mai degraba decat din metal acoperit cu plastic, din cauza rezistentei si durabilitatii sale. O alta idee buna este utilizarea spatiilor de jos si rafturile inalte pentru depozitarea obiectelor si pantofilor de sezon, deoarece acestea pot fi depozitate in cutii de plastic transparente, in care nu intra praful si poti vedea in continuare ce e inauntru.

4 Profita de usi

Intr-o lume perfecta, toate dulapurile metalice ieftine ar fi construite cu usa glisanta. Din pacate, o astfel de usa presupune distrugerea unui zid, lucru care nu este intotdeauna permis. Dar acest lucru nu inseamna ca nu poti profita de usa ta pentru o buna utilizare fara a fi nevoie sa-ti mance spatiu. Prin folosirea unui organizator de agatat, iti poti transforma usa in depozit pentru pantofi, curele, cravate si alte accesorii.

dulapuri metalice calitate

5 Adauga o tija dubla sau una care se misca

Adaugarea unei alte tije in dulapul tau nu este la fel de dificil pe cat pare. Cu o tija suplimentara, poti organiza hainele in sectiuni. Tijele mai mici pot fi folosite pentru agatat pantaloni si tijele mai mari pentru obiecte mai lungi, cum ar fi rochii si paltoane. Nu uita sa coordonezi umerasele si sa folosesti pe cele potrivite pentru un aspect uniform.

Umerasele de catifea sunt foarte eficiente in a pastra hainele de la alunecare, umerasele din lemn sunt durabile, dar poate ocupa mult spatiu, in timp ce umerasele din plastic ocupa mai putin spatiu si sunt mai putin speciale decat cele de catifea. Depinde doar de tine ce tip de umerase vrei sa folosesti in dulapul metalic ieftin ales.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *