Intrebari frecvente legate de gasirea unui contabil

Share Button

Si daca nu gasesc contabilul potrivit?

Unii contabili sunt interesati doar de onorariu, altii pot fi prea ocupati pentru a va oferi serviciile de care aveti nevoie, ceea ce inseamna ca afacerea dvs. are de suferit, iar asta poate sa duca chiar si la plata mai multor taxe decat este necesar.

Indiferent cat de noua sau de bine stabilita este afacerea dumneavoastra – sau cat de mica este – daca platiti un contabil, ar trebui sa primiti un serviciu de prima clasa, altfel, ce rost are?

Cat de importante este relatia personala cu contabilul?

Multe pot depinde de personajele implicate. Trebuie sa existe o relatie profesionala, dar prietenoasa si deschisa intre parti. In urma cu cativa ani, firma de contabilitate Targu Mures la care sunt partener a luat un nou client, care ne-a recomandat imediat prietenei sale.

Relatia cu primul client s-a stricat curand – parea ca ne aflam mereu pe o pagina diferita. Doamna pe care a recomandat-o este in continuare un client fericit.

Cu ce ma poate ajuta un contabil?

Plati, TVA, impozit personal, impozit pe profit, conturi de sfarsit de an, declaratii – sarcini pe care multi proprietari de afaceri le considera dificile sau pur si simplu plictisitoare. Nu toata lumea se pricepe la cifre, iar incercarea de a le face singur s-ar putea dovedi, de fapt, mult mai costisitoare decat plata unui contabil care sa le faca pentru dumneavoastra.

Din punct de vedere fiscal, afacerea este, de asemenea, administrata in mod corespunzator, ceea ce ofera liniste sufleteasca si il elibereaza pe proprietar pentru a face alte lucruri. Pentru a folosi o analogie medicala, ceea ce ar trebui sa cautati este un bun “medic de familie”, cu legaturi catre un “specialist” daca aveti nevoie de unul.

Recomandati acorduri de plata lunara?

Doar daca va platiti contabilul pentru servicii lunare. Este mai bine sa platiti pe parcurs, pentru a putea vedea ce a facut contabilul dumneavoastra. Puteti reduce onorariile contabile daca va tineti singuri contabilitatea si tineti o evidenta ordonata a cheltuielilor, desigur.

Ce ziceti de plata pentru consultanta de baza?

Contabilul dvs. nu ar trebui sa va taxeze pentru consultanta de baza ocazionala. Mai mult decat atat si probabil ca va trebui sa platiti, dar faptul ca trebuie sa platiti pentru o jumatate de ora cu contabilul dumneavoastra v-ar putea economisi o gramada de bani.

Am nevoie de un contabil atunci cand infiintez o afacere?

Pentru o afacere de baza a unui comerciant individual? Probabil ca nu, desi s-ar putea sa platiti un contabil pentru a va intocmi declaratiile – unii comercianti isi fac singuri declaratiile. Multi contabili va vor oferi chiar si consultanta de baza gratuita la infiintare, daca sunteti de acord sa va faca contabilitatea, observa platforma Contabil-romania.ro.

Va puteti infiinta propria societate cu raspundere limitata fara a apela la un contabil, desi cu cat este mai mare, mai complexa sau cu potential de crestere mare, cu atat este mai recomandabil sa solicitati consiliere fiscala profesionala inca de la inceput. Puteti regreta, daca nu o faceti.

Cat de important este sa gasiti un contabil cu experienta relevanta?

Pentru intreprinderile din sectoare cu norme fiscale specifice, acest lucru este crucial. Regulile pentru majoritatea celorlalte afaceri sunt in mare parte aceleasi, asa ca trebuie doar sa gasiti un contabil cu un istoric bun de lucru pentru intreprinderile mici sau noi.

Sfatul meu? Alegeti o firma locala de renume – ar trebui sa fie in masura sa isi dovedeasca aptitudinile.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *