Fotograf amator la prima nunta – Ai grija sa nu o dai in bara

Share Button

Asigura-te ca atat tu, cat si prietenul tau (daca mai mergi cu cineva) intelegeti in ce va bagati. Trebuie sa realizati ca asteptarile oamenilor sunt mai ridicate decat v-ar placea. Au efectuat cautari pe Internet si au vazut ce inseamna fotografii de nunta bine facute. Va trebui sa le diminuati asteptarile. Astfel, daca ceva nu merge bine, nu se vor simti dezamagiti, sau vor fi mai putin dezamagiti. Daca fotografiile tale nu se vor dovedi a fi la fel de bune cum ar fi trebuit, inca veti avea, sa speram, un prieten. Daca se asteapta la poze de tip instantanee, nu vor fi dezamagiti de acestea, si vor fi impresionati de fotografiile care ies din tiparul celorlalte. Stabileste ca asteptarile sa fie scazute.

In acelasi timp trebuie sa realizezi ca iti iei un angajament. Trebuie nu doar sa capturezi momentele importante ale nuntii, dar si cu o calitate ridicata. Nu trebuie sa gresesti. Nu poti rata primul sarut in calitate de sot si sotie deoarece auto-focusul ti-a jucat feste. Fotografiile tale s-au dovedit a fi bune. Da, este o presiune imensa cand vine vorba de fotografiile de nunta. Da, este normal sa ai emotii inaintea nuntii.

TREBUIE sa exersezi expunerea si luminozitatea. Vei avea momente grele scuzandu-te pentru expunerea proasta din pozele de nunta. Nu este corect sa spui “biserica a fost intunecata”, sau, “blitzul mi-a facut figuri”. Fa tot ce iti sta in putinta sa vizitezi localul si sa faci fotografii inaintea nuntii. Noteaza toate informatiile despre expunere. Va trebui sa stii ce setari de expunere sa folosesti in ziua nuntii pentru toate locatiile unde vei lucra.

Realizeaza ca fotografierea nuntilor este scumpa. Nu doar ca vei petrece 40 de ore (mult mai mult daca alegi sa exersezi cum trebuie) pregatindu-te pentru nunta, fotografierea nuntii precum si pentru procesarea imaginilor, dar va trebui sa cumperi sau sa inchiriezi echipamament pentru nunta. TREBUIE sa cunosti in detaliu echipamentul si sa ai rezerve pe care sa stii sa le folosesti. Un singur aparat foto nu este de ajuns. Un singur obiectiv nu este de ajuns. Un singur blitz nu este de ajuns. Si varianta de rezerva nu inseamna doar sa aduci inca un aparat foto: va trebui sa stii si sa il folosesti. Ai grija ca echipamentul sa functioneze, si sa fie incarcat (precum si baterii de rezerva la indemana). Pune-ti problema daca vei putea sa fotografiezi intregul eveniment cu camera de rezerva – si daca mirii vor fi multumiti cu fotografiile.

Ai grija sa manevrezi cu atentie cardurile de memorie. Asta e de la sine inteles, dar este FOARTE important. Unii folosesc o metoda precisa in ceea ce priveste cardurile de memorie la nunta. Toate cardurile sunt numerotate, si cele pe care le folosesc la nunta sunt inventariate. Sunt pastrate cateva carduri goale intr-un buzunar din fata dreapta, iar cardurile pline sunt tinute in buzunarul stang din fata pana la sfarsitul nuntii. E doar un exemplu care te poate ajuta sa iti creezi propria metodologie.

(Visited 65 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *