Folosirea unui steper pentru tonifiere

Share Button

Daca iti doresti dai jos cativa centimetri si sa iti tonifici muschii, atunci un steper este aparatul potrivit pentru tine. Da, e destul de greu, dar acesta combina antrenamentul pentru fund si picioare cu arsul caloriilor intr-un mod cat mai eficient. Folosirea acestui aparat este o activitate foarte populara si este o varianta mai simpla a urcatului pe scari. Vei fi uimita sa afli ca multe modele Victoria’s Secret si multi culturisti prefera sa urce scarile ca parte a antrenamentului lor, sau sa folosesca un astfel de aparat.

steper

De fapt, in multe dintre orasele cele mai populate ale tarii vei gasi oameni care alearga in sus si in jos pe scari ca parte a antrenamentului si a joggingului. Daca totusi preferi sa faci exercitii in interior, atunci un steper este o alternativa excelenta. Deoarece aceste aparate ofera un antrenament incredibil de eficient, ele sunt omniprezente in salile de spart, la fel ca si benzile de alergare.

Exista doua tipuri principale – cu pedale sau cu scara rulanta:

  1. numite si stepere moara, acestea au o scara rulanta care reproduce indeaproape urcatul scarilor. Poti regla dificultatea antrenamentului prin accelerarea sau incetinirea vitezei. Poti urca, de asemenea, cate doua scari deodata pentru a arde mai multe calorii de pe fund si coapse.
  2. modelele cu pedale sunt mai frecvente, mai mici; modul de folosire presupune apasarea pe pedale in timp ce corpul tau ramane mai mult sau mai putin nemiscat. Poti creste atat viteza cat si rezistenta pentru a avea parte de un antrenament variat in dificultate. Spre deosebine de un model moara, cu acesta poti controla inaltimea pasului pur si simplu variind presiunea pusa pe pedale.

Beneficii

Un steper implica un antrenament cu un impact redus. Spre deosebire de jogging, care are foarte mare impact pe picioare si spate, acest aparat nu produce nici un astfel de impact. Acest lucru face ca antrenamentul cu un asemenea aparat sa fie mai bland pentru articulatii, ceea ce il recomanda in special pentru cei care au probleme cu genunchii si soldurile.

Aceste aparate sunt usor de utilizat si nu presupun invatarea unor tehnici complicate sau nevoia de abilitati speciale. Pentru ca nu necesita tehnici complicate, si pentru ca, spre deosebire de o banda de alergare, cu acesta nu exista pericolul de a cadea, esti libera sa te concentrezi pe antrenament, sau sa te uiti la un film in timpul acestuia fara pericolul de a te rani.

steper aerobic

Daca vrei sa iti tonifici picioarele si fundul, in timp ce arzi o multime de calorii si iti imbunatatesti rezistenta, un steper iti ofera posibilitatea de a face acest lucru foarte simplu (insa nu este usor). Cele mai multe aparate de acest tip au un computer de bord cu ajutorul caruia poti alege dintr-o varietate de exercitii.  Acesta afiseaza de asemenea viteza, numarul de pasi facuti pe minut, distanta parcursa si caloriile arse. Unele pot arata si ritmul cardiac, lucru care te poate ajuta sa vezi cat de dificile sunt exercitiile fizice pe care le faci. Antrenamentele cu un aparat de genul acesta pot fi atat de usoare sau atat de grele precum vrei tu sa fie – nu trebuie decat sa ajustezi viteza si inaltimea pasului in functie de nivelul tau de rezistenta si obiectivele exercitiului.

Dezavantaje

Antrenamentul poate provoca dureri de genunchi unor utilizatori, de aceea este recomandat ca atunci cand simti durere sa te opresti, sa te odihnesti si sa pui gheata pe zonele respective. Acestea pot aparea daca te antrenezi prea intens sau pentru prea multa vreme.

Un steper ofera un antrenament extraordinar pentru partea de jos a corpului, insa nu implica partea superioara a acestuia. Se recomanda sa incluzi in antrenament si exercitii pentru partea superioara a corpului pentru a avea o silueta echilibrata.

Uneori oamenii care folosesc aparatul simt ca picioarele le sunt amortite, iar pentru a remedia acesta problema, nu trebuie decat sa te dai jos de pe steper si sa iti misti picioarele si degetele.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *