Doriti sa va reparati singuri electrocasnicele? Iata 6 sfaturi

Share Button

Unii dintre noi prefera sa incerce sa repare fiecare aparat din casa care se strica, inainte sa cheme un profesionist. Desi acest lucru nu este recomandat, fiind mult mai indicat sa chemati o companie care repara aparate electrocasnice, in mod sigur cei care vor sa incerce ei mai intai vor proceda asa cum simt ei. Asadar, in continuare gasiti o lista cu 6 sfaturi oferite de un portal web cu firme care repara aparate de uz casnic, care sa va ajute atunci cand va transformati in micul meserias:

Cautati codurile de eroare ale aparatului

Datorita Internetului, este mai usor ca niciodata sa cautati explicatii pentru codurile de eroare. Si din ce in ce mai multe aparate le au, de la microunde si cuptoare, pana la masini de spalat rufe si masini de spalat vase. Cand apare un cod al aparatului, cautati ce indica si determinati daca puteti sa-l reparati singur sau nu.

Verificati procesele de aprindere

Daca aveti aparate pe gaz, acestea depind de un proces de aprindere pentru a incepe. Unele au pornitoare electrice si altele au lumini pilot, dar in orice caz, aceasta este o sursa obisnuita de probleme in astfel de aparate – de altfel foarte rezistente. Verificati procesul de aprindere si asigurati-va ca lampa pilot este aprinsa, starterele sunt aliniate corespunzator si ca nimic nu a fost blocat cu funingine.

Intelegeti ciclul de refrigerare

Refrigerantul este prezent in multe aparate, inclusiv pompe de caldura, aparate de aer conditionat si frigidere, de aceea este important sa intelegem ciclul de refrigerare, cum functioneaza si ce poate merge gresit. E important sa intelegeti calea pe care o ia refrigerantul si modul in care evaporatorul, compresorul si condensatorul lucreaza impreuna.

Acest lucru face mult mai usor sa faceti reparatia aparatului de uz casnic, si sa gasiti probleme specifice atunci cand una dintre aceste componente incetineste sau incepe sa functioneze defectuos. Deci, puteti sti ce fel de intretinere are frigiderul dvs. si cand poate avea o scurgere de refrigerent sau o problema similara.

Familiarizati-va cu furtunele

Masina de spalat vase, masina de spalat si multe alte aparate depind de furtunele pentru a muta apa. Si daca apare o scurgere sau o punte, trebuie sa verificati aceste furtune si supapele inconjuratoare pentru a localiza partea care trebuie inlocuita sau sigilata. Furtunele tind sa se uzeze inainte de alte componente, asa ca acordati atentie starii acestor componente atunci cand faceti reparatii de electrocasnice.

Inlocuiti garnituri si sigilii

Garniturile si sigiliile se gasesc pe usile cuptorului si frigiderului si in alte locuri ascunse. Asa ca obisnuiti-va sa verificati daca exista deteriorari sau fisuri ,si inlocuiti-le daca este necesar.

O surubelnita nu este suficienta: cumparati un set complet de instrumente

Aveti nevoie de instrumentele potrivite pentru repararea aparatelor de uz casnic pe cont propriu. Din fericire, exista o multime de truse de scule accesibile pentru a va incepe. Si nu va fie teama sa va extindeti colectia in timp!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *