Cum scriem articole de calitate pe blog?

Share Button

Importanta articolelor pe site-urile din ziua de azi este extraordinar de mare. Un articol iti poate aduce succesul mult dorit cu produsul pe care il vinzi, sau poate genera o gramada de trafic pe site. Majoritatea bloggerilor inteleg importanta continutului de calitate (adica articole originale, nu copiate, si scrise elegant, nu haotic). Cand articolele tale sunt de o calitate buna, ai parte de multe recompense. Printre „recompense” este si faptul ca esti citit de mult persoane, si cateodata iti regasesti articolele pe Facebook, Twitter sau alte platforme de social media.

Iata cateva sfaturi practice pentru bloggerii incepatori:

Scrie despre ceea ce stii si iti place

Cei mai de succes bloggeri din lume au inteles ca daca scrii despre ceva util, continutul de calitate va atrage mai multi cititori. Gandeste-te sa scrii despre subiecte pe care le cunosti si care iti plac. Niste exemple bune sunt blogurile despre gatit, calatorii, filme, carti sau tehnologie. Indiferent de nisa/categoria pe care o alegi, e bine sa ai cateva articole pe saptamana. Cum sa scrii articole de calitate pe blog

Gandeste un titlu bun pentru postarea ta

Bloggerii care au bloguri mari si de succes folosesc titluri interesante si captivante. Titlul este primul lucru pe care cititorii tai il vor vedea si il poate determina daca sa citeasca sau nu citeasca mai departe articolul. Exista o multime de metode sa gasesti un titlu bun: spre exemplu, gaseste un titlu ce poate provoca controverse, ceva amuzant, un titlu care sa indemne la meditatie, sau chiar ai putea lansa o intrebare.

Concentreaza-te pe inceputul articolului

Gandeste-te la prima propozitie sa fie una buna – primele paragrafe ale postarii tale sunt cele mai importante. Daca scrii destul de bine si provocator, cititorii vor ramane pe articol si il vor citi pe tot. Sunt mai multe moduri prin care poti sa faci acest lucru – poti incepe cu o intrebare retorica, sau le poti spune cititorilor ceva ce i-ar putea intriga.

Cuvinte cheie si fraze ce contin cuvinte cheie

Un articol trebuie tot timpul centrat pe anumite cuvinte cheie. Gandeste-te la motoarele de cautare. De ce sunt ele utile? Pentru ca aduc vizitatori. Cum vin acei oameni pe siteul tau? Simplu. Ei cauta anumite cuvinte cheie – cu ajutorul lor pot da de tine. Atunci cand scrii un articol, vezi ce cuvinte cheie se mai cauta in nisa ta (foloseste Keyword Planner de la Google) .De asemenea, cel mai important este sa folosesti cuvinte cheie care sunt relevante pentru site-ul tau.

Blogging

Foloseste paragrafe scurte

Cand paragrafele sunt prea lungi, articolul devine foarte greu de citit. Ideea nu e sa iti pui cititorul intr-o postura in care trebuie sa depuna efort pentru a gasi o anumita informatie pe care siteul tau o prezinta. Poti sa ai cel mai bun articol din lume, insa daca paragrafele sunt prea lungi, daca articolul nu este structurat in asa fel incat sa fie foarte usor de citit, nimeni nu isi va pierde vremea cu el.

Atentie la structura

De multe ori, din graba, se pot omite  anumite cuvinte ori se poate repeta o idee sau un cuvant. De aceea, este bine sa recitim articolul dupa ce am terminat de scris. Cel mai bine facem  asta dupa cateva ore de la scriere sau chiar a doua zi (daca exista posibilitatea) pentru a ne asigura ca nu suntem  subiectivi. Totodata, se aerisește putin continutul, lasand spatii intre paragrafe, pentru a nu obosi ochii cititorului, iar la final ne asiguram in ceea ce privește gramatica și ortografia.

Scrie pe un ton conversational

Pastreaza un ton conversational in postarile tale.  Invita cititorii sa comenteze și sa iși expuna punctele de vedere. Blogging-ul fiind un mediu informal,  scrie pe un ton familial. Mesajele tale ar trebui sa sune ca o discutie fata in fata cu cititorii. Folosește “tu” in postarile tale pentru a-ti apropia cititorii.

Scrie pentru cititori, nu pentru Google !

Foarte important de retinut, atunci cand vrei sa scrii ceva de calitate, gandeste-te ca vorbesti cu niste oameni care sunt interesati de ceea ce le oferi. Nu forta nota cu cuvinte cheie, procente, tag-uri si headline-uri peste headline-uri. Concentreaza-te sa scrii pentru cititori, pentru oameni, nu pentru Google sau Bing!

Fii cat poti fii tu de original !

Acum sa fim sinceri, toate informatiile pe care le stim le-am cules de undeva, deci nu sunt in intregime gandite de noi . Dar putem schimba si adauga si ceva de la noi  astfel incat sa nu scriem numai ce am citit. Pot spune ca originalitatea este un avantaj ! De ce ? Pentru ca Google nu te va lasa niciodata sa ajungi prin primele pagini daca nu ai pic de originalitate, si mai rau, nimeni nu va citi ce ai scris deoarece poate au mai citit asta si deja s-au plictisit !!!

Adauga imagini si clipuri video !

Poate nu stii, dar o imagine iti poate schimba toata infatisarea articolului . Eu sunt pentru atunci cand vine vorba de imagini in articole. Imaginile interesante te pot ajuta sa ilustrezi mai bine postarile tale,dar stii cum se spune, “ce e prea mult strica”, asa ca nu exagera.

Pe langa imagini. mai poti adauga si videoclipuri. Nu gasesti intotdeauna videoclipuri intr-un articol de pe orice site, iar asta poate fii un avantaj de care poti profita foarte usor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *