Cum sa va mentineti automobilul intr-o stare de functionare optima

Share Button

Asigurați-vă că sistemul de răcire funcționează

Sistemul de răcire al mașinii dumneaovastră și radiatorul trebuie să fie curate pentru a funcționa eficient și corect. Radiatorul mașinii acumulează un depozit de uzură normală, care poate perturba sistemul de răcire. Cu o soluție de curățare a radiatorului, vă puteți menține sistemul de răcire în formă rapid și ieftin. Puteți arunca o privire la manualul mașinii dumneavoastră pentru a afla dacă trebuie să spălați radiatorul o dată pe an sau la fiecare doi ani.

Cunoașteți semnificația diferiților indicatori de lumină de avertizare

Aproape toate mașinile au sisteme elaborate de senzori și lumini de avertizare care vă spun totul, de la faptul că ați uitat să înlocuiți capacul benzinei până la faptul că una dintre anvelopele dumneavoastră nu are aer. Aflați ce înseamnă fiecare dintre luminile de avertizare ale mașinii dumneavoastră și cum să le remediați. Manualul mașinii vă poate fi de mare ajutor aici. Dacă luminează intermitent și nu puteți identifica și remedia imediat problema, site-ul https://www.dpiis.ro/ va recomanda sa duceți vehiculul la un mecanic de încredere imediat.

Curățați praful adunat pe roți

Praful de pe mașină nu afectează funcționarea completă a frânei, dar face roțile puțin neplăcute la privire. Când acționați frâna, un amestec de materiale care vine din contact rotorului de frână și plăcuța de frână rezultă praful de frână. 92% din praf este fier. Restul de 8% va fi murdărie, funingine, conținut de carbon și alte particule. Dacă acestea sunt expuse la soare împreună cu roțile, pot lăsa pete severe pe roată. Deci, este important să curățați praful de pe roți și cu un burete umed. Deoarece praful se agață de roțile dumneavoastră prin electricitatea statică, veți avea nevoie și de apă rece.

Protejați-vă interiorul mașinii

Evitați cât mai mult să mâncați alimente în interiorul mașinii. O modalitate bună este să acoperiți suprafețele cât mai mult posibil. Păstrați covorașele, care vă vor împiedica să aduceți înăuntru noroi sau murdărie și să le scuturați în covoare cu picioarele. Adăugați huse de scaune, care vă pot proteja tapițeria scaunului. Husa vă poate ajuta, de asemenea, să vă mențineți postura corectă și chiar să personalizați aspectul mașinii. Faceți-vă un obicei să aspirați mașina în mod regulat. Dacă locuiți într-o regiune cu căldură, asigurați-vă că păstrați ferestrele ușor deschise. Aerul fierbinte din interiorul mașinii dumneavoastră are potențialul de a se usca și de a deteriora interiorul mașinii, dacă nu poate ieși afară.

Verificați curelele de transmisie

Motorul dumneavoastră produce energie, având nevoie de funcționarea celorlalte piese și accesorii, inclusiv puterea necesară vehiculului dumneavoastră pentru a funcționa corect. Curelele de transmisie mută puterea de la cram sau arborele cotit la alternatorul mașinii, compresorul de aer condiționat, pompa de servodirecție, pompa de aer, pompa de apă și orice alt dispozitiv care se bazează pe puterea mecanică. Mașinile moderne folosesc o singură curea, numită și curea serpentină, pentru a se conecta și roti la scripetele manivelei. Deoarece aceste curele sunt fabricate de obicei din cauciuc sau alți polimeri, sunt folosite foarte mult chiar și într-o utilizare normală. Prin urmare, este important să verificați periodic aceste curele pentru a vedea dacă există fisuri vizibile ale unei mici fracturi sau orice modificare a integrității acestora. Va trebui să vă uitați la integritatea curelei serpentine sau a curelei trapezoidale și a curelei de distribuție, cu excepția cazului în care motorul dumneavoastră este acționat în lanț.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *