Cum sa atragi gratuit si Google friendly mai mult trafic pe blogul tau

Share Button

Indiferent daca esti la inceputul experientei tale de blogger sau ai deja ceva luni sau ani in spate si inca te lupti pentru a ridica nivelul traficului, sunt cateva metode agreate de Google pe care daca inca nu le-ai folosit, merita incercate.

Scrie cel mai bun continut posibil

Traficul pe blogul tau este format din doua tipuri de vizitatori: vizitatori noi, care intra pentru prima data pe blog si vizitatori care au mai fost pe blogul tau si sunt la a 2-a, a 3-a sau a n-a vizita. Evident, una dintre modalitatile prin care poti creste traficul zilnic/lunar este aceea de a creste numarul vizitatorilor care se intorc. Pentru ca daca i-ai adus pe blog, dar apoi i-ai perdut, pe termen lung nu castigi nimic si vei fugi in continuare mereu dupa vizitatori noi.

Factorul cu cea mai mare influenta in fidelizarea vizitatorilor este continutul blogului tau. Este interesant? Util? Prezentat intr-un mod atragator si simplu de parcurs? Daca da, vei avea din ce in ce mai multi vizitatori ce revin pe blog si care vor contribui la cresterea numarului  de vizitatori per total.

Include blogul in semnatura ta de email

Este o modalitate foarte simpla si gratuita de a-ti promova blogul si a aduce astfel vizitatori noi. Pe aceeasi directie se axeaza si semnatura din profilul de pe forumuri sau din comenturile de pe bloguri.

Construieste relatii cu bloggeri din domeniul tau

Ceea ce Internetul si bloggingul aduce in prim plan este relatia personala. Evita sa consideri celelalte bloguri din domeniul tau ca simple surse de backlinkuri sau promovare a blogului tau. Citeste cu atentie articolele, exprima-ti parerea, pune intrebari, discuta, participa a intalnirile bloggerilor si creeaza o relatie personala cu ei. A fi parte dintr-o comunitate este o metoda mult mai sigura de a aduc trafic  pe blogul tau decat “pescuitul” de backlinkuri …

Foloseste guest postingul

… si in plus vei reusi mult mai usor si mai firesc sa obtii acordul lor de a publica guest posturi pe blogurile acestora. Iar ca bonus, o relatie personala cu bloggerii din nisa ta te ajuta sa intelegi mult mai bine ce gen de articole ar accepta ca guest post sis a-ti adaptezi subiectul si stilul pentru a garanta publicarea.

Evita exagerarile in SEO

Cel mai important lucru pentru tine este continutului. Daca ai un continut de calitate, scris pentru a fi util, relevant si usor de inteles si aplicat de catre publicul tau tinta, iti va fi extreme de usor sa aplici bazele SEO pe acest continut. Este important insa sa cunosti bazele optimizarii pentru motoare de cautare, ce este agreat de Google si ce nu si cum sa faci ca acel continut de calitate sa fie gasit cat mai usor de catre utilizatori.

(Visited 44 times, 1 visits today)

2 thoughts on “Cum sa atragi gratuit si Google friendly mai mult trafic pe blogul tau

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *