Cum sa ai grija de o paleta si masa tenis de masa

Share Button

Paleta si masa tenis de masa sunt cele mai importante echipamente cand vine vorba de jocul de ping pong. Echipamentul de ping pong este destul de scump, deci este foarte important sa stii cum sa il ingrijesti in mod corespunzator. Iata cateva sfaturi despre cum sa ai grija de racheta si masa tenis de masa.

masa tenis de masa

Dupa achizitionarea unei mese de ping pong trebuie sa te interesezi despre cum poti avea grija de ea. Curatarea mesei cu ajutorul unei solutii speciale este cea mai buna metoda de a o ingriji.  Aceasta trebuie curatata in mod regulat pentru a mentine calitatea blatului. Solutia de curatare ajuta la indepartarea petelor de pe masa tenis de masa, pete care pot deteriora blatul si afecta saritura mingii in timpul jocului. Cele mai multe solutii de curatare sunt sub forma de spray si nu trebuie decat sa le pulverizezi pe blat, si apoi sa folosesti o laveta moale din microfibra pentru stergere. In acest mod vei reda aspectul natural al mesei, si ea va arata ca noua in cel mai scurt timp.

In functie de frecventa cu care folosesti masa tenis de masa si de locul unde o depozitezi, nevoia de a o curata poate varia. In cazul in care folosesti masa frecvent, trebuie sa ai grija la petele de murdarie deoarece acestea pot afecta traiectoria si saritura mingii, deci este recomandat sa o cureti dupa fiecare folosire. Cu toate acestea, daca nu folosesti masa prea des, iar spatiul de depozitare este protejat si o acoperi cu o husa, atunci nu este necesar sa o cureti tot timpul.

Acum sa vorbim putin despre intretinerea paletei de ping pong. Suprafata de cauciuc a acesteia este foarte delicata, si fara o ingrijire corespunzatoare, ea se poate distruge foarte usor. Poti preveni deteriorarea paletei si poti economisi banii pe care i-ai plati pentru inlocuirea acesteia prin urmarea unor instructiuni simple:

Ar trebui sa cureti cauciucul dupa fiecare joc. Unii fac acest lucru doar cu apa, si in cea mai mare parte a timpului acesta metoda functioneaza, insa nu indeparteaza uleiul care se aduna la suprafata paletei. Din acest motiv, companiile ce produc echipamente si mese ping pong, au creat solutii speciale pentru curatarea paletelor. Este recomandat sa folosesti astfel de solutii in intervale bine stabilit, iar in restul timpului sa folosesti apa curata pentru ingrijirea  cauciucului paletei. Cand folosesti solutia, nu trebui decat sa o pulverizezi pe un prosop curat si sa freci usor paleta. Pentru ingrijirea zilnica, umezeste coltul unui prosop cu apa si freaca paleta, iar apoi foloseste restul prosopului pentru a o usca.

Cu toate acestea, nu este suficient sa cureti o paleta doar intre jocuri – aceasta se murdareste foarte usor si in timpul jocului. Daca ai urmarit jucatorii profesionisti,probabil ai observat ca muti dintre ei sufla ocazional pe palete si apoi folosesc un prosop,  proprii pantaloni sau tricoul pentru a le sterge. Idea este ca, prin suflarea pe suprafata paletei se creaza un mediu umed ce ajuta la stergerea prafului si a murdariei.

Este deosebit de important sa stergi paleta in mod regulat daca ai o noua minge. Mingiile noi vin acoperite de un fel de pudra, ceea ce va lasa urme de praf pe paleta, iar urmele acestea afecteaza aderenta cauciucului.

Daca ai o paleta cu zimti in afara, atunci cand folosesti o laveta pentru a o sterge, nu vei reusi sa cureti decat superficial suprafata zimtilor, insa acest lucru nu este suficient. Pentru acest tip de paleta cel mai bine este sa folosesti o periuta de dinti pentru a o curata. Atunci cand nu folosesti paleta, ar trebui sa o pastrezi acoperita. Exista nenumarate modele de huse disponibile pe piata din care poti alege.

Acesta sunt cateva sfaturi usor de pus in practica pentru a proteja si curata o paleta si o masa tenis de masa. Acum nu iti mai ramane decat sa le pui in practica si sa te bucuri de jocul de ping pong.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *