Cum indeparteaza petele de pe imbracaminte specialistii unei spalatorii?

Share Button

Indepartarea petelor poate fi dificila atunci cand incercati sa le lucrati singur acasa. Din fericire, specialistii in indepartarea petelor au experienta, cunostintele, abilitatea si abilitatile tehnice necesare pentru a indeplini sarcina cu acuratete si profesionalism.

De unde se incepe?

Specialistii in indepartarea petelor vor identifica care ar putea fi pata in masura posibilitatilor lor. De acolo, incep prin a evalua daca agentii de curatare sunt siguri pe material. Este important pentru expertii de la o spalatorie haine sector 6  sa stie acestea inainte de a incepe lucrul la imbracamintea dumneavoastra, astfel incat sa poata indeparta in siguranta petele fara a pune in pericol integritatea tesaturii.

Apoi, este udata tesatura, se aplica un tratament tintit, si este lasat materialul sa se usuce. Aceste tehnici sunt concepute pentru a mentine zona patata izolata in timpul procesului ei de indepartare, si pentru a preveni deteriorarea tesaturii si a culorii.

Cum se indeparteaza petele?

Se incepe prin a lasa agentii de tratament sa faca treaba. Petele precum uleiurile si grasimile sunt indepartate cu agenti de curatare clasificati ca „solubili in solvent”, in timp ce agentii „solubili in apa” trateaza petele precum bauturile si alte pete pe baza de apa. Exemple obisnuite ale acestor pete sunt sucurile, alcoolul sau ceaiul. Alte tipuri de pete sunt indepartate folosind solutii de curatare care reactioneaza chimic cu pata. O alta metoda este indepartarea, permitand digestia naturala prin inmuierea hainelor in solutii blande. Aceste solutii pot descompune incet pata prin agenti tintiti care raspund la formarea petei.

Specialistii in spalat vor incerca intotdeauna sa trateze petele inainte de a fi curatate prin curatatorie chimica sau spalatorie. Cand sunt indicate petele direct, acest lucru este extrem de util, deoarece cresc sansele de eliminare cu succes. Industria de curatare uscata se confrunta, de asemenea, cu un tip special de pata numita „pata invizibila”. Suna interesant, nu? Asta deoarece acestea sunt foarte reale si greu de prezis.

Daca aceste pete raman in tesatura o perioada lunga de timp, se pot oxida si deveni extrem de greu de indepartat. Chiar si cu pre-tratarea adecvata, poate fi dificil sa indepartati acest tip de pata, deoarece zaharurile depuse in tesatura oxideaza/caramelizeaza. Cel mai frecvent exemplu este atunci cand cineva varsa bere sau lichior pe haine.

Adesea, astfel de pete se usuca fara urma, si apoi pot reaparea ca maro dupa curatare. Desi nu erau vizibile inainte de curatare, continutul de zahar din alcool se caramelizeaza si provoaca aparitia petelor invizibile. Un exemplu real in acest sens este atunci cand mancati un mar. Cand muscati din mar, si apoi lasati marul expus la aer pentru o vreme, veti vedea ca ceea ce era candva mai deschis la culoare devine maro. Acelasi concept este si la petele invizibile!

Ce instrumente se folosesc cand se indeparteaza petele?

Este folosita o placa de pete care stocheaza toti agentii de curatare pe ea. De asemenea, aceasta permite lucrul pe o suprafata dura, si tratarea eficienta a petelor printr-o varietate de metode. Placa ofera abur, un sistem de vid si aer comprimat pentru uscarea tesaturii dupa terminarea procesului de indepartare a petelor. In trusa de instrumente sunt perii pentru indepartarea petelor, blotter-uri, raclete si pile de plastic, care sunt extrem de utile in procesul de indepartare a petelor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *