Cum alegem betele de schi potrivite?

Share Button

Betele de schi trebuie sa fie suficient de puternice pentru intoarceri, suficient de usoare astfel incat bratele sa nu oboseasca. si suficient de flexibile pentru a rezista la caderi dure. Daca sunteti incepator, un bat de schi bun este orice bat care vi se potriveste. Pe masura ce deveniti mai experimentat, poate doriti sa incercati diferite materiale pentru o mai buna rezistenta in raport cu greutatea corpului.

Batul potrivit

Pentru a proba o pereche de bete de schi, purtati pantofi sau stati în cizme de schi. Cu betele cu susul in jos, manerele atingând podeaua, apucati batul de sub „cos”, astfel incat partea de sus a degetului mare sa atinga cosul. Cotul ar trebui sa fie acum la un unghi de 90°. Daca unghiul este mai mic de 90°, incercati un bat mai scurt. Daca unghiul este mai mare, cereti un bat mai lung. Cele mai multe bete de sunt dimensionate in trepte de 5 cm. In cazul in care va aflati intre dimensiuni, folositi batul mai scurt. Bete de schi

Cureaua

Cele mai multe bete utilizeaza o curea flexibila de nailon pentru încheietura mâinii. in cazul în care pierdeti aderenta, cureaua ajuta la mentinerea batului unde l-ati pus. Daca veti cadea, curelele tin betele cu Dvs si nu îngropate undeva în zapada. Pentru a utiliza corect curelele, mana ar trebui sa mearga în sus prin curea si apoi degetul mare si mâna de prindere peste cureaua si în jurul batului.

Indicatie: Atunci când se încearca curelele într-un magazin, se poarta manusile de schi pentru a se asigura ca vor fi usor de pornit / oprit atunci când sunteti pe munte.

Cosul

Acesta este discul de plastic (uneori în forma ca un fulg de nea) din partea de jos a unui bat de schi. Scopul sau este de a retine batul de la scufundarea prea adanca în zapada.

  • In conditii de zapada afânata, folositi un „cos” mai mare.
  • Pe pante îngrijite sau în conditii de zapada tasata, folositi un „cos” mai mic.
  • Unele bete vin cu cosuri interschimbabile sau cosuri suplimentare ce pot fi achizitionate si separat.
  • In cazul in care alegeti bete telescopice, asigurati-va ca sunt reglate la inaltimea taliei pentru schi alpin, chiar deasupra axilei, pentru pasi mari.

Schior

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *