Ce tipuri de gandire exista?
Astazi, iti voi povesti despre tipurile de gandire.
Am hotarat sa procedez in acest fel, din motiv ca avem nevoie sa stim ce este mintea, ce fel de tipuri de gandire sunt, cum functioneaza si care sunt caracteristicile si principiile sale de operare. Numai asa vei fi capabil sa faci adevaratele schimbari care iti vor aduce rezultatele asteptate.
Daca ai privit filmul „The Secret” sau te ocupi de ceva timp de dezvoltare personala, cred ca ai auzit ca marea majoritate din materiale de dezvoltare personala ne vorbesc doar despre 2 tipuri de gandire: Gandire Pozitiva si Gandire negativa, corect?
Insa, realitatea este un pic mai diferita. In prezent, exista 3 tipuri de gandire. Corect ai citit – 3 tipuri: pozitiva, negativa si corecta. Fiecare din ele, are particularitatile sale individuale, si le vom discuta in detalii.
Gandirea negativa- este cea ce implica titlul, concentratia atentiei asupra lucrurilor care noi le consideram „negative”, lucrurile care ne provoaca disconfort. In aceasta stare, unicul lucru de ce suntem capabili, sunt doar ganduri ce duc la distrugere, disconfort, demotivare. Citind doar lista aceasta, cred ca deja iti este un pic incomod.
Din alt punct de vedere,gandirea pozitiva, este opusul gandirii negative. Cand gandim pozitiv, vedem doar partea buna a lucrurilor, tot ce e minunat, fantastic si super. Insa, aceasta e jumate de moneda, din motiv ca traim intr-o iluzie, un bulbuc propriu, unde totul este bine si totul merge super. De ce zic iluzie? Din motiv ca, traim intr-o lume imaginara, si foarte des, cand se intampla ceva neprevazut, noi nu putem actiona, deoarece pana acum, am trait intr-o iluzie.
Gandirea corecta este tipul de gandire care include ambele tipuri de gandiri mentionate mai sus, intr-un mod armonios. Pe de o parte avem ganduri pozitive si frumoase, savuram viata din plin si suntem fericiti, iar pe de alta parte noi observam toate obstacolele din viata noastra, numai cu o mica diferenta: nu mai ai reactii negative la ele. Doar le observi ca sunt, si actionezi cuvinit, fara multa drama si teatru.
Sa schimbi tipul de gandire este foarte usor, si eu vorbesc cu toata seriozitatea, foarte si foarte usor. Totul ce se cere de la tine, sunt doar 20 de minute pe zi. Schimbarea o poti face cu tehnicile de eliberare emotionala, caci gandurile sunt strans legate de emotii. De fiecare data, cand eliberezi o emotie, gandirea ta devine tot mai curata, iar simtul de bunastare tot mai accentuat. Despre acestea, intr-un articol in zilele urmatoare.