Ce face un farmacist mai exact?

Share Button

Farmacistii sunt profesionisti din domeniul sanatatii care au specializarea corecta in ceea ce priveste utilizarea, depozitarea, conservarea si furnizarea medicamentelor. Va pot ghida legat de modul de utilizare a medicamentelor si va pot informa despre orice potentiale efecte adverse ale ceea medicamentelor. Ei completeaza retetele emise de medici si alti profesionisti din domeniul sanatatii.

Farmacistii contribuie, de asemenea, la cercetarea si testarea noilor medicamente. Lucreaza in farmacii, clinici medicale, spitale, universitati si institutii guvernamentale.

Ce face un farmacist?

Oamenii folosesc plante si alte substante naturale ca medicamente de mii de ani. Cu toate acestea, practica farmaciei profesionale a devenit un domeniu profesional separat la mijlocul secolului al XIX-lea, conform site-ului www.farmacii-non-stop.ro.

Farmacistii distribuie medicamente eliberate pe baza de reteta persoanelor fizice. De asemenea, acestia ofera sfaturi pacientilor si altor profesionisti din domeniul sanatatii cu privire la modul de utilizare sau administrare a medicamentelor, doza corecta a unui medicament si posibilele efectele secundare. In plus, se pot asigura ca un medicament nu va interactiona prost cu alte medicamente pe care le luati sau cu conditiile de sanatate pe care le aveti.

De asemenea, acestia pot oferi informatii despre subiecte generale de sanatate, cum ar fi dieta si exercitiile fizice, precum si sfaturi cu privire la produse precum consumabilele si echipamentele medicale la domiciliu.

Compusul (amestecarea ingredientelor pentru a forma medicamente) este o parte foarte mica a practicii farmacistilor moderni. In zilele noastre, companiile farmaceutice produc medicamente si le furnizeaza farmaciilor, unde farmacistii masoara dozele corecte pentru pacienti.

Motive pentru a vizita un farmacist

Un farmacist este unul dintre cei mai accesibili profesionisti din domeniul sanatatii. Fiecare farmacie are un farmacist autorizat si puteti discuta cu unul fara sa va faceti o programare. Unele dintre motivele pentru a vedea un farmacist includ:

Raspuns la intrebari medicale si legate de medicamente

Farmacistii sunt calificati pentru a raspunde la majoritatea intrebarilor medicale sau legate de medicamente pe care le aveti. Acestia va pot explica pentru ce se utilizeaza fiecare medicament, cum ar trebui sa il luati si la ce va puteti astepta in timp ce luati medicamentul.

Completarea prescriptiilor

Odata ce ati primit o reteta de la medicul dumneavoastra, o puteti duce la farmacie unde farmacistul va completa comanda. Daca primiti toate prescriptiile la aceeasi farmacie, acestea va pot urmari mai bine istoricul medical, si va pot oferi un istoric scris, daca este necesar.

Eliminarea in siguranta a medicamentelor nedorite

Daca aveti medicamente neutilizate sau nedorite, cel mai bine este sa scapati de ele, astfel incat acestea sa nu cada pe maini gresite. Sa le duceti la farmacie este cel mai bun si mai sigur mod de a le elimina.

Verificari simple de sanatate

Farmacistii sunt calificati sa efectueze proceduri simple de asistenta medicala, cum ar fi luarea tensiunii arteriale si temperatura, testarea nivelului de zahar din sange si verificarea colesterolului. De asemenea, pot diagnostica afectiuni de zi cu zi, cum ar fi raceala, gripa, incomoditatile, durerile, taieturile si eruptiile cutanate, pentru a numi doar cateva. Apoi vor putea sa va recomande tratamentul potrivit sau sa va anunte daca ar trebui sa consultati un medic.

Vaccinari

Va puteti face vaccinul anual impotriva gripei si, in majoritatea statelor, si alte vaccinuri, la farmacie. De cele mai multe ori nu aveti nevoie de o programare, iar intregul proces dureaza doar cateva minute.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *