Cateva motive pentru a investi in ferestre cu geam termopan

Share Button

Cand vine vorba de ferestre si sticla in arhitectura moderna si design interior, cu cat mai mare este mai bine, iar mai mult este de asemenea ideal. Beneficiile aduse de mai multa lumina naturala in casa sau biroul dumneavoastra sunt numeroase. Folosind lumina naturala in loc de a porni luminile electrice veti economisi energie. De asemenea, veti scoate in evidenta frumusetea naturala a interiorului locuintei. Casa dumneavoastra va deveni un loc incantator, deoarece mai multa lumina naturala ridica imediat starea de spirit, dand un sentiment de bunastare.

Exista o multime de ferestre sau usi de sticla in proiectul casei dumneavoastra – daca acestea nu sunt bine izolate, nu veti avea o locuinta eficienta din punct de vedere energetic. “In medie, aproximativ 30% din pierderile de energie dintr-o casa au loc prin ferestre si usi”, ne informeaza d-nul Andrei Prunaru, manager la o firma de termopane din Iasi. Cu cat exista mai multe ferestre, cu atat mai mare devine pierderea. Deci, cum ati putea sa preveniti pierderea de energie si pastrati totodata designul aspectuos al ferestrei?

Raspunsul este: ferestre cu geam termopan. Constructia etansa a a acestor ferestre duce la izolarea termica, lucru de reduce fluxul de caldura de intrare si de iesire. Mai putina energie este folosita pentru incalzirea sau racirea casei dumneavoastra, ceea ce duce la scaderea facturilor la energie.

Un geam termopan este format din doua foi de sticla, cu spatiul dintre ele umplut cu aer deshidratat sau gaz – agenti de izolatie ideali. Ferestrele acestea ajuta la obtinerea unei temperaturi scazute in timpul verii, si la pastrarea caldurii in timpul iernii, reducand astfel numarul de porniri sau opriri pentru sistemul de incalzire sau racire.

In afara de economiile de energie excelente, geamurile termopane ofera o serie de alte avantaje:

Daca locuiti intr-un oras aglomerat si zgomotos, veti putea avea o seara linistita acasa. Termopanele reduc in mod evident nivelurile de zgomot din exterior. De asemenea, vor reduce si nivelul de zgomot din interior spre exteriorul casei dumneavoastra, deci nu trebuie sa va mai faceti griji cu privire la deranjarea vecinilor.

Majoritatea furturilor din locuinta au ca loc de patrundere usile sau ferestrele imobilului. Acest tip de geamuri asigura o securitate excelenta pentru casa dumneavoastra deoarece compozitia si designul acestora le fac foarte greu de spart.

De asemenea, cu ajutorul acestui tip de fereastra puteti reduce semnificativ emisiile de gaze cu efect de sera eliberate de sistemul dumneavoastra de incalzire/racire, reducand astfel amprenta de carbon a locuintei Dvs.

Desi ar putea parea un pic costisitoare la inceput, aceste geamuri isi vor amortiza din plin investitia, si veti ajunge sa economisiti o multime de bani prin reducerea cheltuielilor pe care le faceati in mod obisnuit pentru incalzirea sau racirea casei. Ferestrele cu geam termopan au un potential estetic foarte ridicat, si vor spori instantaneu si valoarea locuintei dumneavoastra.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *