Alege cel mai bun racitor apa pentru casa sau birou

Share Button

Un racitor apa sau dozator de apa este un accesoriu foarte folositor pentru orice casa sau birou deoarece poate oferi oricand si oricui un pahar de apa rece. Poti sa te hidratezi pe timp de vara cu un pahar de apa rece sau, pe timp de iarna, poti folosi apa fierbinte pentru a-ti face un ceai sau o supa instant. Pe piata sunt disponibile diferite modele sau accesorii pentru un racitor apa, de aceea am decis sa compun acest mic ghid pentru a te ajuta in procesul de achizitionare a unui astfel de produs:

racitoare apa birou

1. Vrei apa fierbinte, rece sau la temperatura camerei? Dozatoarele de apa vin cu o varietate de optiuni legare de temperatura apei:

  • Apa la temperatura camerei – aceste dozatoare sunt cele mai simple, deoarece au un singur robinet si nu au nevoie de curent electric pentru a functiona.
  • Racitoare de apa – acestea distribuie doar apa rece, de obicei cu temperaturi intre 2 si 10 grade Celsius.
  • Apa fierbinte si rece – construite cu doua robinete si doua bazine din otel inoxidabil, aceste dozatoare pot pastra apa la diferite temperaturi. In mod obisnuit au un termometru pentru apa fierbinte pe care il poti seta la temperaturi intre 80 si 90 grade Celsius.
  • Apa rece si la temperatura camerei – si acest tip de racitor apa are doua bazine diferite, insa cel de-al doilea nu este incalzit. Acest lucru previne oparirea accidentala, lucru care face ca acest tip de produs sa fie ideal pentru familiile care au copii mici.

2. Ai nevoie de un racitor apa de sine statator sau unul pe care il poti pune pe masa ? Aceasta este urmatoarea intrebare la care trebuie sa raspunzi:

  • Modelel de sine statatoare sunt de obicei gasite in cladirile de birouri, au siluete inguste si nu ocupa foarte mult spatiu pe podea.
  • Modelele pentru masa – acestea sunt cam la jumatate din dimensiunea unui racitor apa de sine statator si le poti pozitiona pe blatul de bucatarie, pe masa sau pe birou. Un mit comun legat de acest tip de produs este ca de fapt ocupa mult mai mult spatiu, deoarece acestea folosesc sticle de apa mai mici, astfel necesitand schimbarea mai frecventa a sticlei. Acest lucru nu este adevarat, cele mai multe racitoare de apa de acest tip folosesc sticle la fel de mari ca modelele de sine statatoare.

racitor apa acasa

3. Inca un lucru important asupara caruia trebuie sa te decizi este : vrei sa folosesti apa imbuteliata sau apa de la robinet ?

  • Racitoarele cu apa imbuteliata – acestea iti permit sa alegi tipul de apa preferata – apa de izvor, apa filtrata, etc. In mod obisnuit acestea folosesc sticle de diferite cantitati – de la 7 la 18 l. Sticlele mai mici sunt mai usor de schimbat, insa asta inseamna ca trebuie sa le schimbi mai des.
  • Racitoare de apa de la robinet – numite si « puncte de utilizare », acestea sunt conectate la conductele de apa curenta. Racitoarele de apa de acest tip elimina nevoia de a merge la magazin pentru a inlocui sticlele, si poti fi sigur ca nu vei ramane niciodata fara apa. Desi acestea iti pot da impresia ca sunt mai scumpe la prima vedere, pe termen lung iti vei da seama ca de fapt ai economisit bani.

4. Alt aspect important este legat de siguranta. Pentru case sau birouri in care copii sunt in permanenta prezenti, alegerea unui racitor apa care are un sistem de blocare a robinetului de apa calda este cea mai buna solutie. Aceasta caracteristica de siguranta protejeaza copii de pericolul de a se opari din greseala

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *