9 Obiceiuri proaste care iti strica dintii

Share Button

Toata lumea are cateva obiceiuri proaste, iar unele dintre lucrurile pe care le facem inconstient ne pot strica dintii. Deseori dentistii au de-a face cu pacienti cu carii, dinti ciobiti, pana si boli ale gingiilor sau pierderi de dinti. Multi dintre acesti pacienti ar fi putut preveni daunele modificand cateva obiceiuri. Dedesubt sunt listate noua din cele mai frecvente obiceiuri dentare rele. Daca printre ele recunosti unele pe care le ai si tu, e timpul pentru schimbari.

Zambet frumos

9 Obiceiuri dentare proaste ce trebuie sa inceteze

  1. Mestecarea ghetii pare inofensiva, dar duritatea ghetii poate ciobi sau crapa dintii. Bea apa rece sau mesteca guma fara zahar in loc.
  2. Utilizarea dintilor pentru a deschide pungi ori sticle poate duce la spargerea dintilor, si distruge reparatiile dentare. Obisnuieste-te sa deschizi sticlele si pungile cu mainile sau cu foarfeca, evitand astfel petrecerea timpului intr-un cabinet stomatologic.
  3. Mestecarea creioanelor sau a pixurilor afecteaza smaltul dintilor si poate ciobi sau sparge dintii, ne informeaza website-ul dentistionline.ro. Foloseste ustensilele de scris doar pentru destinatia lor, si mesteca ceva mai sanatos, cum ar fi guma fara zahar. La cabinetul dentistului
  4. Bauturile carbogazoase sunt un obicei la care multi nu pot renunta, dar sucurile acidulate nu sunt doar sunt acide, ci si pline de zahar, contribuind la aparitia cariilor. Beti apa in schimb.
  5. Periatul prea dur poate parea un obicei pozitiv, dar poate distruge smaltul. Stomatologii recomanda periajul delicat intr-o miscare circulara, folosind o periuta moale.
  6. Piercingurile orale incluzand cele din limba si buze cauzeaza o frecare constanta a unui obiect de metal de gingii; asta poate duce la boli de gingii si in final la pierderea dintilor. Muscarea accidental a unui obiect de metal poate duce la spargerea dintelui. Medicii dentisti sunt de regula impotriva acestor piercinguri.
  7. Mancatul constant de mancare plina de amidon nu este bun nici pentru dinti si nici pentru organism. Mancarea cu amidon si zaharuri lasa in urma un reziduu ce contribuie la formarea placii si a cariilor dentare. Organizeaza-ti dieta pentru a-ti pastra dintii sanatosi.
  8. Scrasnirea dintilor nu este un obicei constient, dar este unul rau. Daca iti scrasnesti dintii in timpul somnului, este posibil sa ai nevoie de o protectie dentara denumita si protectie de noapte. Cere sfaturi de la dentistul tau in acest sens. Clinica profesionala
  9. Fumatul este un obicei groaznic din multe motive. Iti pateaza dintii si cauzeaza boli ale gingiei, si chiar provoaca cancer. Daca nu te poti lasa de fumat, cauta ajutor profesionist.
  10. Dentistul este cel care te va incuraja sa renunti la obiceiurile rele si sa incepi  formarea unora bune. Pentru a imbunatati zambetul, si pentru a-ti pastra dintii naturali pe viata, pastreaza  evidenta programarilor la dentist si evalueaza in mod continuu comportamentele ce iti pot compromite eforturile de protectie a dentitiei.
(Visited 102 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *