4 sfaturi utile pentru a cumpara piese auto de pe Internet

Share Button

Nu este un secret pentru nimeni ca cumpararea si inlocuirea pieselor auto poate fi destul de costisitoare, mai ales atunci cand sunt achizitionate direct de la producatori. Adesea, cand exista o problema cu masina dvs. si ceva necesita remediat, poate parea ca nu aveti de ales decat sa platiti pretul pieselor oferit de un service; cu toate acestea, acesta nu este intotdeauna cazul, deoarece multi oameni economisesc acum sume consistente cumparand piese auto mai ieftine de pe Internet.

Avand in vedere acest lucru, am adunat 5 sfaturi utile care va vor permite sa extrageti informatii adecvate despre produse, si sa evaluati eficient piata. Astfel va veti asigura ca aveti cunostintele necesare pentru a cumpara piese auto ieftine – care sunt atat durabile, cat si potrivite scopului.

1) Efectuati cercetari amanuntite

Piesele fiind actualizate in mod regulat, este esential sa extrageti informatiile necesare pentru piesa specifica pe care doriti sa o achizitionati. Lucrurile cheie la care trebuie sa aveti in vedere includ compatibilitatea cu marca si modelul vehiculului dvs. Totadata asigurati-va ca piesa in cauza este OK prin verificarea recenziilor produsului si furnizorului.

2) Intelegeti diferentele dintre piesele auto

Piesele auto se incadreaza adesea in 3 categorii, informeaza un site care comercializeaza piese motocultor. Acestea sunt piese auto uzate, producator de echipamente originale (OEM) si piese de schimb aftermarket.

Piesele auto uzate se refera la piesele auto care au fost recuperate din vehiculele vechi. Desi aceste piese auto pot fi inca in stare de functionare completa la momentul achizitiei, ele pot reprezenta un risc mai departe, deoarece pot pastra daune ascunse care se pot agrava progresiv.

Atunci cand cauta piese auto ieftine, multi aleg sa se orienteze spre piese aftermarket, unde produsele sunt proiectate si fabricate de o alta companie decat producatorul original al masinii. In cele mai multe cazuri, cumpararea de piese de schimb aftermarket este o optiune mult mai sigura in comparatie cu piesele de masina uzate, si va va permite totusi sa economisiti niste bani – comparat cu piesele oferite de producatorul original. Ultimele pe lista sunt OEM si piesele originale, despre care unii ar putea argumenta ca sunt cea mai sigura optiune, deoarece aceste piese sunt fabricate de marci de incredere care sunt certificate.

Cu toate acestea, stampila de aprobare din partea producatorului original are un cost, deoarece veti descoperi ca piesele OEM tind sa fie mai scumpe in comparatie cu celelalte optiuni enumerate mai sus. Totusi, acest lucru nu inseamna neaparat ca nu veti putea gasi online piese auto ieftine care sunt OEM, deoarece odata cu cresterea marketingului afiliat, diverse marci colaboreaza continuu cu furnizorii pentru a face promotii, si pentru a oferi produse la preturi reduse.

3) Cumparati dintr-un magazin online verificat

O data cu cresterea numarului de magazine de comert electronic, a existat si o crestere a numarului de afaceri nelegitime, ceea ce face adesea dificila diferentierea site-urilor web credibile de cele false. Cu toate acestea, exista cateva sfaturi pe care le puteti urma pentru a va asigura ca piesele auto pe care le cumparati online:

  • in primul rand ajung;
  • si, in al doilea rand, ajung in starea descrisa.

Pentru inceput, cautati marci de incredere de la care cumpara oamenii. O modalitate excelenta de a verifica acest lucru este sa cititi recenzii, sa cautati alti indicatori cheie, cum ar fi detaliile de contact. Daca acest lucru este greu de gasit sau absent, acesta este un semn clar ca ceva ar putea sa nu fie in regula.

Un alt lucru la care trebuie sa va uitati sunt site-urile web cu plati securizate, deoarece acestea vor arata standardele la care lucreaza compania, si cat de seriosi sunt in ceea ce priveste protejarea banilor dvs.

4) Atentie la oferte

Cand cautati sa cumparati piese online, este vital sa verificati ofertele si cupoanele. Aplicand reduceri de la cupoane si oferte, va puteti economisi sute de lei, si va puteti asigura ca piesele pe care le cumparati sunt cu adevarat ieftine.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *