3 Sfaturi vitale care va vor ajuta sa intretineti curatenia biroului
Pentru ca biroul dumneavoastra sa sclipeasca de profesionalism si curatenie, este nevoie de ajutorul angajatilor dumneavoastra. Luati in considerare sa le solicitati angajatilor dumneavoastra sa urmeze cele trei sfaturi de mai jos pentru a va mentine mediul de lucru relativ curat si in ordine intre vizitele echipei de curatenie.
1. Indosarierea adecvata
Majoritatea birourilor, in ziua de azi, folosesc sistemele electronice de arhivare documente, dosare si alte tipuri de acte. Practic, acest lucru inseamna ca informatia este stocata pe computere. Cu toate acestea, in ciuda migrarii spre un proces de arhivare virtuala, multe birouri inca genereaza multa hartie. In timp, aceste hartii se aduna si va acapareaza biroul daca nu sunteti atent.
Pentru a rezolva aceasta problema, este nevoie ca biroul dumneavoastra sa implementeze politici adecvate de indosariere. Acest lucru inseamna ca trebuie sa aveti inca dulapuri in birou pentru ca angajatii sa poata depozita si organiza adecvat orice documente fizice utilizate in biroul dumneavoastra. Documentele inutile trebuie distruse daca este nevoie, si apoi puse intr-un recipient adecvat, pentru reciclare.
Nu amestecati deseurile de hartie cu deseurile menajere, deoarece acestea vor ajunge deseuri inutile in gropile de gunoi deja supraincarcate. Prin reciclarea produselor de hartie, putem elibera gropile de gunoi si salva cativa copaci.
2. Evitati mancatul pe birou
Toata lumea este de acord ca mancatul face mizerie. Indiferent cat de mult incercati, inevitabil, firmituri si alte resturi de mancare si bautura vor ajunge pe birou, tastatura si podeaua biroului, daca oamenilor li se permite sa manance in birouri.
Nu este intentionat, pur si simplu se intampla. In timp, aceste deseuri se aduna si influenteaza aspectul biroului dumneavoastra. Mai rau, s-ar putea sa atraga daunatori. S- ar putea sa nu fie o decizie populara, insa cereti-le angajatilor dumneavoastra sa faca un efort si sa se abtina de la mancatul la birou daca este posibil.
Daca le veti permite angajatilor sa manance la birouri sau in alte zone din cladire, asigurati-va ca stiu ca sunt responsabili pentru curatenia ulterioara, pentru a evita acumularea de deseuri menajere si de hartie. In caz contrar, echipa de curatenie va trebui sa iroseasca timp curatand dupa angajati in loc sa isi petreaca timpul valoros concentrandu-se pe imaginea de ansamblu a mentinerii unui mediu profesional curat. Si, tinand cont de faptul ca timpul inseamna bani, timpul petrecut pentru rezolvarea unor probleme pe care nu ar trebui sa le adreseze va costa angajatorul niste bani.
3. Organizarea birourilor
Chiar si cele mai curate spatii de birouri pot arata mizerabile si lipsite de profesionalism daca birourile angajatilor sunt dezorganizate si dezordonate. Pentru ca biroul dumneavoastra sa aiba un aspect cu adevarat curat si profesional, este imperativ ca angajatii dumneavoastra sa faca un efort si sa-si pastreze birourile pe cat de curate si organizate posibil, evitand obiectele inutile care incarca si aglomereaza birourile.
Daca biroul dumneavoastra incepe sa arate usor dezordonat intre vizitele echipei de curatenie, este timpul sa faceti niste schimbari. Implicand angajatii in intretinerea curateniei si aspectului profesional al biroului, prin urmarea sfaturilor de mai sus, si poate biroul dumneavoastra nu va mai arata neingrijit si lipsit de profesionalism intre acele vizite.