Ce cauta dentistii de astazi la materialele dentare de reconstructie

Share Button

Daca ai ghinionul sa ti se distruga un dinte sau sa-l pierzi, probabil dentistul tau iti va recomanda un tip de reconstructie pentru a preveni problema sa se agraveze in timp ce continui sa mananci ce iti place. Astazi, dentistii au o larga varietate de materiale dentare de restaurare din care sa aleaga- unele folosite de mii de ani, altele fiind produse ale tehnologiei avansate.  Restaurare dinti

Pentru a selecta un material ce urmeaza sa fie folosit in reconstructia dintelui tau, stomatologul va lua in considerare o varietate de factori care sunt unici pentru tine. El sau ea va cauta materialul care ofera cea mai buna combinatie de beneficii in trei categorii majore:

  • Calitati fizice superioare: Medicii stomatologi doresc sa foloseasca materiale dentare ieftine care sa nu va faca gura excesiv de sensibila la alimentele calde sau reci si la bauturi; materialele nu se vor dilata necorespunzător si nu se vor contracta la schimbarile de temperatura; nu se vor uza, slabi sau dizolva sub actiune mecanica si chimica la care sunt supusi dintii tai in fiecare zi. In plus, medicul dentist si laboratorul dentar care face restaurarea vor avea nevoie de un material care, pe langa toata puterea sa, este usor de modelat sau taiat in forma exacta a partii dintelui sau a dintelui care este inlocuit. Materiale dentare
  • Biocompatibilitate remarcabila: Reconstructia dintelui tau va fi in stransa si constanta legatura cu restul gurii, ca si cu tot ce mananci sau bei. Materialele necesita sa fie selectate in compatibilitate cu chimia corpului tau, sa nu irite tesuturile sau sa provoace o reactie alergica.
  • Estetica buna: Medicii stomatologi si pacientii doresc materiale care arata bine, mai ales pentru restaurari foarte vizibile spre partea din fata a gurii. Acolo, stomatologii vor folosi de multe ori un material care se aseamana cat mai mult cu nuanta particulara, transluciditatea si textura dintilor din vecinatate.

Pentru a te asigura ca materialul pe care dentistul tau il specifica este de fapt acela care va fi folosit la tine in gura si este inregistrat in fisa ta de pacient, el sau ea poate obtine un certificat  care sa ateste acest fapt. Certificatele sunt trimise fara costuri odata cu materialele de la conducerea fabricii de materiale dentare sau furnizori si sunt disponibile la cerere in laboratoarele dentare.

(Visited 89 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *